h i r d e t é s

Az oroszok úgy lövik a szíriai felkelőket, hogy ott sincsenek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az oroszok úgy lövik a szíriai felkelőket, hogy ott sincsenek

2015. október 08. - 10:51
0 komment

A Kaszpi-tengerről, hadihajókról indítottak rakétákat. Közben a Szíriában állomásozó orosz gépek Hama térségét bombázták, hogy támogassák a kormányhadsereg offenzíváját a felkelők ellen.

Fotó: YouTube

Az orosz állami tévé híroldala szerint Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy a Kaszpi-tengerről, 4 hadihajóról 26 rakétát lőttek ki az Iszlám Állam állásai ellen. A rakéták a hivatalos közlés szerint az 1500 kilométeres távolság ellenére kivétel nélkül eltalálták mind a 11 célpontot - írja a VS.

A támadások nyilvánvalóan együttműködést igényeltek Irakkal és Iránnal – írja az orosz tévé beszámolója –, hiszen a rakétáknak át kell szelniük a két ország légterét.

A haditengerészet bevetése új fejlemény Oroszország szíriai katonai akciójában. Eddig a szíriai orosz katonai bázisról, Latakiából szálltak fel bombázni az orosz harci gépek, sokszor – nem is titkoltan –felségjelzés nélkül. Legutóbb Hama térségét állítólag 50 gép támadta, a legújabb hírek szerint Bassár el-Aszad hadseregének földi offenzíváját támogatva. A terület katonai források szerint eddig egy olyan dzsihadista szövetség volt az úr, amelyet az al-Kaida terrorszervezet szíriai ágának tartott an-Nuszra Front vezet.

Moszkva a szíriai ellenzéki csoportok és a nyugati bírálatok hatására most is, mint az utóbbi napokban mindig, azt mondja, hogy az Iszlám Államot támadja.

 

vs.hu