h i r d e t é s

Csillagok, osztályozás - minden, amit tudni kell

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Csillagok, osztályozás - minden, amit tudni kell

2022. május 11. - 09:27

Mi az összefüggés a Metaxa és a csillagok között? Mit értünk azalatt, ha egy Metaxa három-, öt- vagy hétcsillagos? Mennyire szolgálnak a csillagok a Metaxa osztályozására, illetve a minőséggel kapcsolatos tájékozódásra?

Forrás: idrinks.hu

Mindenképp szerettünk volna külön bejegyzést szentelni ennek a témakörnek, mivel sokan nem ismerik a csillagok jelentését a Metaxa esetében. Úgyhogy következzenek maguk a részletek!

Mennyire függ össze a Metaxa csillagainak száma az osztályozással?

Nem járunk messze az igazságtól, ha ezen a nyomvonalon indulunk el a Metaxa és a csillagok összefüggéseit keresve. Vagyis az osztályozás stimmel, azzal a kitétellel, hogy nem feltétlenül olyan formában, ahogy azt előzetesen gondolhatnánk.

Mert a Metaxa, a csillagok száma, valamint a besorolás egészen más dimenzióban értendők. Ugyanis nem az összetevőkről vagy bármilyen speciális eljárásról van szó. A Metaxánál a csillagos jelölések az érlelés idejére utalnak.

Persze azt nem lehet vitatni, hogy ez a fajta megjelenítés, vagyis a csillagok egyúttal burkoltan minőségjelzőknek is illenek. A későbbiekben kitérünk arra is, hogy pontosan miként javasolt ezt a kérdéskört értelmezni.

Hogyan vegyük tehát legközelebb szemügyre a témát?

Amikor tehát az iDrinks szeszes ital kínálatában a Metaxa változatokat vesszük szemügyre, a csillagok hatékonyan segíthetik a tájékozódást. A használatukkal tudni fogjuk, hogy a palackban hány éve érlelt ital található.

Ami egyúttal sok dolgot elárul a szóban forgó italkülönlegesség ízéről, karakteréről és minőségéről. Más kérdés persze, hogy a szobahőmérsékleten vagy akár melegen fogyasztva is különleges ízélményt kínáló Metaxából melyik változat passzolhat leginkább az ízlésünkhöz.

Ahhoz, hogy némileg könnyebb legyen maga a választás, következzen némi ízelítő annak kapcsán, hogy a különféle variációkat kóstolva mire is számíthatunk pontosan!

Egy kis ízelítő

A háromcsillagos Metaxát szemlélve a színe jó eséllyel a mézre emlékeztet. Ízében főként mazsolás, gyümölcsös jellegre lehet számítani, ami fiatalos lendülettel párosul. Bizonyára nem nehéz kitalálni, hogy legalább 3 éven át tartó érlelés eredménye ez a változat.

Ami az ötcsillagos Metaxát illeti, főként az érett, lágy ízt érdemes kiemelni vele kapcsolatban. Külön sajátossága a sötét mézszín. Kissé gyümölcsös, mazsolás jelleg társul ehhez a típusú Metaxához, aminek az érlelési ideje minimum 5 év.

Szerencsére a csillagok számát tekintve még ennél magasabban is adott a lehetőség a választásra. Olyannyira különleges minőségben, hogy a hétcsillagos Metaxa aranyszínben, vaníliás, érett ízjegyekkel kínál valóságos luxusélményt. Nem véletlenül, hiszen ennél a változatnál már nem kevesebb, mint legalább 7 teljes éven át tartó érlelésről beszélhetünk.