h i r d e t é s

Debrecen fideszes polgármestere csak közvélemény-kutatásra hajlandó az akkumulátorgyárral kapcsolatban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Debrecen fideszes polgármestere csak közvélemény-kutatásra hajlandó az akkumulátorgyárral kapcsolatban

2023. január 23. - 06:05

Legfeljebb közvélemény-kutatást hajlandó tartani Debrecen fideszes polgármestere a városba tervezett épülő akkumulátorgyár kapcsán. Papp László erről még az első lakossági fórum után beszélt. 

Ennyire nem akarják az emberek Debrecenben az akkumulátorgyárat - Forrás: atv.hu

Akkor azt is kijelentette, hogy akár a város lakóinak akaratával szemben is felépül a kínai gyár. Híradónknak most úgy nyilatkozott: készek egyeztetni a környéken élőkkel, és igyekeznek megoldást találni a problémáikra.

Debrecen polgármestere még a január kilencedikei fórumban beszélt az akkumulátorgyár körül kialakult helyzetről. A polgármester kijelentése azonban felháborította a helyi ellenzéket.

Madarasi István, MSZP-s önkormányzati képviselő szerint ,,polgármester ilyet nem mondhat, ezzel erkölcsileg le is nullázta magát, mivel figyelembe sem veszi a debreceni lakosok érdekeit".

Szerintem az, hogy a közbizalom mostani megingása mellett kijelenti azt, hogy a többségi debreceni akarattal nyíltan szembe menne ezzel alkalmatlanná vált a debreceniek képviseletére

– vélekedett Mándi László, Momentumos önkormányzati képviselő. Varga Zoltán, DK-s parlamenti képviselő szerint egyértelmű, hogy Debrecen társadalma egy emberként tiltakozik ez ellen a gyár ellen. Papp László nem mehet szembe 200 ezer debreceni polgár akaratával. Itt Papp László bukni fog. Emberként is, politikusként is cívisként is – szögezte le a politikus. 

Stábunknak Papp László polgármester azt mondta, hogy a szerinte a város polgárainak véleményét nem tükrözték a botrányos közmeghallgatásokon történtek. Szerinte a hangoskodással, nem lehet előbbre jutni.  

Bízom abban, hogy Debrecen polgárainak sokkal konszolidáltabb, kiegyensúlyozottan a véleménye a Debrecenben kialakult folyamatokról, mint ami ezeken közmeghallgatáson zajlott, különösen a január 20-ai, amin, amelyen tettlegességig fajult a helyzet

– mondta a polgármester Híradónknak, hozzátéve, hogy a szakmai kérdések helyét is politikai kérdések vették át. ,,Az akkumulátor-ügy Magyarországon egy nagy politikai cirkusz részévé vált. Megszállták a politikai szereplők. Egy olyan témává tették, amelyről értelmesen vitatkozni nagyon nehezen lehet" – magyarázta Papp László.  

A leendő gyár közelében élők nem lettek nyugodtabbak. Egy helyi lakos, Vasadi Mariann arról beszélt, hogy az itt élők nagyon el vannak keseredve, mert nekik senki sem mondta el, hogy ,,mi lesz Szepes sorsa". Egy másik helyi, Erdei András arról beszélt, hogy ha a polgármester hajlandó lenne kártalanítani a helyieket, akkor szerinte el is mennének innen. Papp László azt mondta, hogy nyitott az egyeztetésre.

Akiben ezzel kapcsolatban aggodalom van, le fogunk tudni ülni tárgyalni természetesen és a problémáikra nyitottak vagyunk, igyekszünk majd mindenre megoldást találni

– mondta az ATV Híradónak, hozzátéve, hogy folytatják az emberek tájékoztatását. (atv.hu)