h i r d e t é s

Durva szigorítás érik a magyar kórházakban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Durva szigorítás érik a magyar kórházakban

2023. április 22. - 07:54

Rengeteg beteget érinthet a változás

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Kovács Tamás

Komoly szigor jönne a magyar kórházakban: az orvosoknak és a többi dolgozónak is szigorúan nyilvántartanák a tényleges munkaidejét, követnék a be- és kilépést. Minderről a helyettes államtitkár beszélt egy konferencián.

Az orvosoknak és más dolgozóknak is le kellene húzniuk a mágneskártyájukat a kórház bejáratánál, videófelvétel is készülne érkezésükről és távozásukról, hogy ne lehessen visszaélni a rendszerrel - erről beszélt a Magyar Kórházszövetség konferenciájának második napján Lengyel László, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a Népszava szerint.

Láttuk, hogy vannak egyes kórházak, ahol nagyon eltérnek az átlagtól az orvosi teljesítmények, feltételeztük, hogy kell lenni valami okának. Akinek nyolc órát fizetünk, az legyen benn nyolc órát

- mondta. A helyettes államtitkár arról is beszélt, mennyibe kerül egy orvos foglalkoztatása és évente hány beteget lát el. Számításai szerint az átlagos, havi egymillió és egymillió-hétszázhétezer közötti bérrel szemben a legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházban gyógyítóra évente 89, azaz havonta alig valamivel több mint 7, a legjobb, közepes városi kórházban dolgozóra évi 192, azaz havonta 16 eset jut átlagosan. Elismerte, hogy ez nem teljesen pontos adat, de következtetések levonására megfelel. (Pénzcentrum)