h i r d e t é s

Elszabadult a pokol Korzikán - VIDEÓ

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Elszabadult a pokol Korzikán - VIDEÓ

2022. március 14. - 05:59

Egy bebörtönzött nacionalista elleni gyilkossági kísérlet miatt szabadultak el az inulatok, repültek a Molotov-koktélok, lángolt a helyi adóhivatal és több rendőr is megsérült az összecsapásokban. 

Fotó: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / Forrás: AFP

Középületeket támadtak meg és rendőröket dobáltak meg azon a vasárnapi tüntetésen, amelyet egy bebörtönzött nacionalista elleni támadás miatt tartottak az észak-korzikai Bastia városában - írja a Reuters.

A demonstráción nagyjából hétezer ember vett részt, ez torkollott erőszakba, amikor több száz csuklyás Molotov-koktélokkal és egyéb tárgyakkal támadt a rendőrökre. Néhány állami intézményt, közte az adóhivatalt is felgyújtották. Az összecsapásokban 38-an sérültek meg, köztük 24 rendőr. Korzika szigetén az elmúlt héten számos tüntetés volt már, mert a hírhedt szélsőségest, Yvan Colonna-t egy rabtársa majdnem megfojtotta egy franciaországi büntetésvégrehajtási intézetben. Jelenleg kómában fekszik. 

Colonna életfogytiglani börtönbüntetését tölti Claude Erignac 1998-as meggyilkolásáért, aki Korzika prefektusaként a francia államot képviselte a szigeten. (Népszava)