h i r d e t é s

Élvezzük ki a napsütést, a hétvégén óriási lehűlés jön

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Élvezzük ki a napsütést, a hétvégén óriási lehűlés jön

2020. március 20. - 06:17

Pénteken délelőtt gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem várható. - írja az idojaras.hu.

Kirándulók a tavaszias melegben a siófoki Balaton-parton 2020. március 18-án. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután a napsütést helyenként fátyolfelhők szűrik, de ezekből csapadéktól nem kell tartani. Mérsékelt lesz a déli szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Pénteken sem érkezik fölénk front, azonban egyre többen tapasztalnak álmosságot, fáradtságot a kellemes idő ellenére is. A pollenterhelés tovább fokozódik. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken még mindig nem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért amennyiben kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor tartósan kedvező, pihentető időben lesz része. Ha azonban fokozottan érzékeny a tartós melegre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. Ha ön is az említett csoportba tartozik, akkor ajánlott lefekvés előtt kerülni a megerőltető tevékenységeket és a sportolást, így nyugodtabb lehet az alvás. Emellett koncentrálási zavarok, figyelmetlenség fordulhat elő.

Ha allergiás valamelyik korai növény pollenjére, akkor a kellemetlen tünetek fokozódására számíthat. Nagyobb mennyiségben jelenleg az éger és a tiszafafélék virágpora található meg a levegőben, de többfelé már a kőris is okozhat enyhébb tüneteket. Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben. Továbbra is kerülje a tejtermékek fogyasztását, illetve ne sportoljon a szabadban a kritikus időszakban.

A sok napsütés hatására továbbra is jó hangulatban telhet a napja, a kevésbé szeles tájakon pedig jelentősen javul a komfortérzete is.

A közlekedés során a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, az egyre több biciklisre, motorosra is figyeljen oda jobban!

Vezető tünetek a mai napon: fáradtság, fejfájás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu