h i r d e t é s

Erdogan továbbra is nácinak nevezi az európai vezetőket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Erdogan továbbra is nácinak nevezi az európai vezetőket

2017. április 04. - 19:00

Amíg az európai vezetők Törökország ellen vannak, addig nácinak fogja őket titulálni őket a török államfő. - írja a propeller.hu.

Forrás: propeller.hu

Amíg az Európai Unió vezetői kitartanak Törökország-ellenes magatartásuk mellett, addig továbbra is náci maradványoknak és fasisztáknak nevezem őket

– jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török államfő kedden az észak-törökországi Zonguldakban tartott népszavazási kampányrendezvényén.

Európa szívében lovakkal és kutyákkal rontottak honfitársainkra, minisztereink nem tarthattak beszédet 

– nehezményezte. A török elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i referendum miatt az utóbbi időben Ankara éles konfliktusba került számos európai uniós tagállammal, majd Erdogan népszavazási kampányának kiemelt pontja lett az érintett országok bírálata. A török államfő gyakran kritizálta élesen, s nevezte rendszeresen nácinak vagy fasisztának Európát, miután a közelmúltban Berlin és Hága visszautasította, hogy török miniszterek a török alkotmánymódosítás mellett kampányoljanak a Németországban és Hollandiában élő törökök körében.

Március közepén a rotterdami török konzulátusnál kisebb csetepaté is volt. A tüntetők üvegekkel és kövekkel hajigálták a rendőröket. A tiltakozó csoportot vízágyúval sikerült feloszlatni, legalább heten megsérültek, tizenkét embert pedig őrizetbe vettek. A nyugati országok a "náci" és a "fasiszta" szavak használata miatt határozottan tiltakoztak Ankaránál. Angela Merkel német kancellár arra kérte a török elnököt, hogy tartózkodjon a második világháborút idéző kifejezésektől.

propeller.hu