h i r d e t é s

Esővel, havas esővel indul a vasárnap

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Esővel, havas esővel indul a vasárnap

2022. november 20. - 05:10

Tőlünk délre halad el a következő mediterrán ciklon. Délen többfelé, északon elvétve okoz majd csapadékot.

Több helyen indulhat esősen a reggel, a Dunántúlon és a hegyekben néhol vegyes halmazállapotú csapadék, hó, havas eső előfordulhat. Délutánra a legtöbb helyen megszűnik a csapadék, északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, de délen és keleten várhatóan marad a borongós, felhős idő.
Az északias szél délen, délkeleten élénk lehet. Hajnalban -3, +5, napközben 4-8 fok várható.

Hétfőn többfelé indul párársan, ködösen a nap, helyenként sűrű köd alakulhat ki és ködszitálás, gyenge eső előfordulhat. Napközben csapadék nem valószínű, a legtöbb helyen a felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Hajnalban sokfelé fog fagyni, kora délután a mérsékelt szélben 5-10 fok várható.

Orvosmeteorológia

Marad a kettős fronthatás, emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás, emellett alvászavarok, emésztési problémák felléphetnek.
Eleinte a nyirkos, csapadékos időjárás hatására felerősödnek a kopásos és gyulladásos jellegű ízületi bántalmak.
Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk friss gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.