h i r d e t é s

Fedd le a kerti medencét, számtalan előnnyel jár!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Fedd le a kerti medencét, számtalan előnnyel jár!

2023. szeptember 12. - 10:50

A nyári szezonban a család és a barátok kedvencei a teljes körűen használható süllyesztett kerti medencék, melyek a vízpartok hangulatát idézik, és remek kikapcsolódásnak adnak helyet.

Forrás: poliking.hu

A forró nyári napokon nagyszerű időtöltés a pancsolás, azonban könnyen beárnyékolhatja a felhőtlen kikapcsolódást, ha a medence vize koszos vagy algától zöld.

A megfelelő vízminőség és a fürdési szezon meghosszabbítása érdekében jó ötlet a medence lefedése. A polikarbonát fedések jelentik a legkorszerűbb és legtöbb előnnyel kecsegtető megoldást.

Strand az otthonodban

A jó idő beköszöntével sok kerttulajdonos fejében megszületik a gondolat egy kültéri medence beszerzésére. Hirtelen felindulásból, illetve látszólagos olcsósága miatt sokan választják a különféle puha vagy merevfalú változatokat.

Ugyanakkor egyre többen döntenek a drágább, de sokkal dekoratívabb süllyesztett medencék mellett. A maximális élvezet és kihasználás érdekében érdemes valamennyit medencefedéssel ellátni, ennek előnyeiről olvashatsz a Poliking blogjában.

Egy saját medencével kimaxolhatod a nyarakat, egész szezonban úgy érezheted magad, mintha nyaralnál, ráadásul kényelmesen, hiszen ki sem kell mozdulnod otthonról. Mindig lesz társaságod is, mert a barátok egymásnak adják majd a kilincset.

Egy igazi, épített medence komoly összegbe kerül, ennek ellenére jó néhány kertben egy idő után kihasználatlan marad, ugyanis a tulajdonosok nem hajlandóak a szabadidejüket a medence tisztítására áldozni, a használók pedig ódzkodnak belemerülni a koszos, hideg vízbe. Mit tehetsz, hogy ez ne így legyen?

Hosszabbítsd meg a fürdési szezont!

Ki ne szeretné hosszabban élvezni a nyár örömeit? Azonban sajnos az éghajlatunkon rövid az igazán meleg nyár, esténként gyakran lehűl a levegő, ami nem kedvez a medencézésnek, ugyanis kihűti a vizet. Hűs vízben viszont csak kánikulában esik jól megmártózni. De nagyszerű megoldást jelent erre és még más problémákra is a polikarbonát medencefedés.

Amennyiben lefeded a medencét, kevesebb szennyeződés kerül a vízbe, így kevesebb karbantartásra, vegyszerre lesz szükség a tisztításához. A polikarbonát fedés segít felmelegíteni és melegen tartani a vizet, gátolja a fotoszintézist, ezáltal az algásodást. Ezáltal a fürdési szezon 2-3 hónappal is kitolható, sőt egyes medencefedések lehetővé teszik, hogy hűvösebb vagy akár esős időben is használd.

Dekoratív medencetetők

Választhatod a hagyományos, cellás polikarbonátot a medence fedéséhez, de dönthetsz az elegáns, üvegszerű típus mellett is.

Szinte minden környezetben jól mutatnak a klasszikus íves medencefedések, modern miliőbe pedig inkább a szögletes fedések illenek. Attól függően pedig, hogy a kert látványát szeretnéd-e meghagyni vagy a medencét emelnéd a középpontba, szuper alacsony, alacsony, középmagas és magas fedések közül válogathatsz.

Bármilyen típusra is esik a választásod, előnyeit teljeskörűen és hosszú távon élvezheted, ugyanis nemcsak egy mutatós szerkezetet és egy maximálisan használható medencét  kapsz, hanem az élettartamát is meghosszabbíthatod.