h i r d e t é s

Gyermeknapi lufiosztás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyermeknapi lufiosztás

2023. május 29. - 12:42

A gyermekeket lufikkal lepték meg a szcientológusok

11 Szcientológia Önkéntes Lelkész indult el május utolsó hétvégéjén, gyönyörű napsütésben, 300 rikító sárga lufival a kezükben a Gyöngyösi sétányon, hogy boldogságot okozzanak a helybéli családoknak, Gyermeknap alkalmából.

Magyarországon a Gyermeknap  a XX. század első évtizedében az Országos Gyermekvédő Liga kezdeményezésére indult, 1954-ben már az ENSZ közgyűlése ajánlotta a tagországoknak, hogy szervezzenek gyermeknapi ünnepségeket, programokat. A jeles nap célja, hogy felhívjuk a figyelmet a világ gyermekei közötti testvériségre és megértésre, valamint maga a gyermekek jólétéért való küzdelem.

Az egyik önkéntes, aki a szcientológusok lufiosztasaban vett részt elmondta:

„Sajnos vannak olyan hatranyos helyzetű gyermekek, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak, hogy  800 Ft- ért lufit vegyenek nekik. Ezért maguk a szülők is nagyon örültek az ajándéknak. 
Elrepült az idő azzal, hogy örömet szereztünk másoknak. Az ember kimegy az utcára és váratlanul öröm, boldogság, felszabadultság fogadja. Számomra ez volt benne a legszebb!”

Az önkéntes lelkészeknek sikerült néhány óra alatt 300 gyermek napját szebbé varázsolni. Kicsik és nagyok széles mosollyal vagy egy elismerő bólintással köszönték meg a váratlan ajándékot, az egyik kislány még egy gyönyörű cigánykereket is bemutatott az önkénteseknek köszönetképpen.