h i r d e t é s

Gyurcsány Ferenc és Gelencsér Ferenc a legnépszerűtlenebb ellenzéki politikusok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyurcsány Ferenc és Gelencsér Ferenc a legnépszerűtlenebb ellenzéki politikusok

2022. december 01. - 15:25

A Závecz Research rákérdezett a szociális törvény módosítására is, kiderült, még a fideszeseknek sem tetszik.

Dobrev Klára és Ungár Péter a két legnépszerűbb ellenzéki politikus – derült ki a Závecz Research közvélemény-kutatásából, amit az LMP megbízásából végeztek és a Telex ismertetett.

Összesen 13 ellenzéki politikusra kérdeztek rá november 14 és 22. között ezer embernél. A népszerűségi lista (ahol 100 pontot lehetett maximum szerezni) Gyurcsány Ferenctől (29 pont) Dobrev Kláráig (36) tart, és nincsenek nagy különbségek a mezőnyben. A dobogó tetejére Dobrev Klára került, de alig maradt le mögötte Ungár Péter (35), Donáth Anna (34) és Kunhalmi Ágnes (34). A lista végén Gelencsér Ferencet, a Momentum Mozgalom elnökét találjuk, aki Gyurcsánnyal azonos pontszámmal végzett, vagyis 29-et kapott.

Arra a cikkben felhívják a figyelmet, a kettejük közötti lényeges különbség, hogy a DK elnökének a nevét szinte mindenki ismeri (93 százalék), addig Gelencsérét csak 65 százalék. Az ismertségi lista elején, Gyurcsány után Márki-Zay Péter, majd Dobrev Klára jön, míg a végén Szabó Rebekát, a Párbeszéd társelnökét találjuk.

Rákérdezett a Závecz Research a szociális törvény módosítására is. Kiderült, tízből hat ember nem ért egyet vele, a kormánypárti szimpatizánsok esetében ez az arány 46 százalék. A fideszesek 37 százaléka támogatja a módosítást, és 17 százalékuk nem tudott válaszolni a kérdésre.

Az ellenzéki pártok esetében 71 százalék nem támogatja és a Mi Hazánk (72 százalék) szavazóinak túlnyomó többsége nem ért egyet a kormánypárti javaslattal. A pártnélküliek többségének sem nyerte el a tetszését 63 százalékuk utasítja el. (hvg.hu)