h i r d e t é s

Gyurcsány hisz a csodákban - Szerencs tanulságairól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Gyurcsány hisz a csodákban - Szerencs tanulságairól

2020. október 12. - 09:37

Gyurcsány azt mondja, "kutya nehéz lesz 2022, de ha nyer az ellenzék, az maga lenne a csoda". A DK elnöke reagált a szerencsi választás eredményére.

Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

"Kutya nehéz lesz. Valójában csak egy dolgot tudtunk meg tegnap a borsodi időközi választásokon. Azt, hogy kutya nehéz lesz 2022-ben. Az alapképlet nem fog megváltozni. Becstelen ellenfelet kell legyőzni, melyben az orbáni önkény minden fegyverét mozgósítja ellenünk.
Övék a törvény, övék a nyilvánosság, övék a pénz, övék a megvesztegetés a zsarolás ereje. Nekünk meg marad a tisztesség. Az alapfelállásban nem kell elbizonytalanodni: egy az egy ellen. Ami meg ezen túl van, azt jól kell csinálni" - írta Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán, miután közel öt százalékot vert Koncz Zsófia a jobbikos Bíró Lászlóra, akit korábban antiszemita kijelentései miatt támadtak. 

"Van egy mozzanat, amit kívülről nem sokan láthattak. Az ellenzéki pártok vezetői, aktivistái között ez a mostani küzdelem soha nem látott politikai, szervezési, emberi bizalmat teremtett. Valójában elmosódtak a határok az ellenzéki pártok között. Nem volt érdekes, hogy honnan jött a jelölt, hogy honnan jöttek az aktivisták. Egyesültek a küzdelemben.
Ez most nem volt elég a győzelemhez, de elég arra, hogy megerősítsen bennünket a további küzdelemre. Köszönöm mindenkinek, aki velünk volt. Köszönöm százaknak, köztük rengeteg DK-s szimpatizánsnak, hogy nem haboztak jönni, cselekedni.
A csoda most nem történt meg. De ha nem bátortalanodtok el, ha mertek továbbmenni az úton, akkor 2022-ben megtörténik. Amit eddig csodának hittétek, valóság lesz.
Újra haza lesz a nemzet
" - folytatta Gyurcsány. (atv.hu)