h i r d e t é s

Hadházy Ákos: Az orbáni rendszer megdönthető

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hadházy Ákos: Az orbáni rendszer megdönthető

2023. március 14. - 17:56

"A könnyen ledönthető kordon egyfajta jel: a nagyon stabilnak látszó rendszerek sem megdönthetetlenek."

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

A mai kordonbontással kapcsolatban tett most közzé pár gondolatot Facebook oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Szerinte van annak is azért szimbolikus és egy gyakorlati jelentősége is, hogy ennyire könnyű volt lebontani a propagandagépezet főhadiszállása körüli kordont.

 

Kedden 9 óra után nem sokkal a Momentum politikusai – köztük Orosz Anna, Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András – és Hadházy Ákos ellenzéki politikusok egy csoportja nekiállt lebontani a Karmelita előtti kordont.
Bár az eseményt hosszabb ideje terveztük, több körben beszéltünk róla, a Rogán-féle titkosszolgálat mégsem tudott róla. A néhány jelen levő rendőrön őszinte meglepetés jeleit lehetett felfedezni. Jó hír, hogy ezek szerint nem szivárgott ki semmi a köreinkből.

- írta a politikus, aki szerint a könnyen ledönthető kordon egyfajta jel: a nagyon stabilnak látszó rendszerek sem megdönthetetlenek! Persze tudjuk, a változáshoz ahhoz arra van szükség, hogy ne csak sokan akarják, hanem hogy sokan érezzék is, mert minden hatalom, így ez is rákényszeríthető a változásra és a tiszta játékszabályokra.

A kordonbontás legfontosabb üzenete az, hogy az alábbi hét pont nem egy panaszlista, hanem követelés. Az ellenzéknek nem panaszko dnia, hanem követelnie kell.

- tette hozzá. (Propeller)

Ha majd elegen jövünk rá, hogy ennek eredménye is lehet, akkor majd lesz is eredménye:

 

  1. Követeljük a sajtó szabadságának visszaállítását, a közpénzből fizetett, hazug kormányzati propaganda azonnali leállítását! Szabad sajtó, hiteles közszolgálati média, tisztességes tájékoztatás nélkül nincs szabad választás.
  2. Az önkényuralmat eredményező különleges jogrend és a rendeleti kormányzás felszámolását, az Országgyűlés kormányt ellenőrző szerepének helyreállítását.
  3. Jogegyenlőséget, arányos képviseletet biztosító, tiszta és szabad választásokat!
  4. Fel kell számolni a kormányzati körökből szervezett korrupciót! A hazai és európai uniós forrásokat lenyúló tolvajokat vonják felelősségre! Hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez!
  5. A sztrájkjog alapjog! Követeljük a megcsorbított munkavállalói jogok visszaállítását és a teljes közszférát érintő bérfelzárkóztatás azonnali elindítását!
  6. A kormányoldal által megszállt, eredeti rendeltetésük szerint a kormánytól és a kormánypártoktól független intézmények, köztestületek (Alkotmánybíróság, ÁSZ, GVH, Médiahatóság, NAV, NVB, MNB, stb.) függetlenségét helyre kell állítani! Ezen intézményeket a pártkinevezettektől, pártkáderektől meg kell szabadítani.
  7. A természeti környezetünk és a jövő generációk érdekeinek védelmét, fenntartható klíma- és gazdaságpolitikát!