h i r d e t é s

Hadházy szerint más fideszes képviselő is érintett a Völner-ügyben

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Hadházy szerint más fideszes képviselő is érintett a Völner-ügyben

2021. december 13. - 06:37

A független országgyűlési képviselő ugyan konkrétumokat nem mondott, de jelezte, amint biztosak lesznek az információi, megosztja azokat a nyilvánossággal.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Már Schadl György letartóztatása után voltak értesülései Völner Pál érintettségéről Hadházy Ákosnak. A független országgyűlési képviselő minderről a Partizán Spartacus című műsorában beszélt vasárnap este.

A politikus kitért arra is, hogy az ügy elején borzasztóan nagy volt a csend, így már ekkor azt gondolta, "lehet ebben valami". Emlékeztetett, hogy amikor írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek akkor a vádhatóság vezetője még önmagához képest is titkolózott. "Egyébként szerintem őt (Völner Pált) vagy nagyon átverték vagy máshova is kellett fizetni pénzeket, mert olyan információk érkeztek, hogy egy ilyen végrehajtói helyért azért többet kellett fizetni, mint 2-5 millió forint" - fogalmazott.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy ez nem Völner Pálról szól, mivel ez az ügy sokkal "tágasabb". 

Hadházy Ákos úgy véli, mindenképpen el kellett engedni a fideszes politikus kezét. Azt állította, vannak olyan bizonyítékai, hogy a végrehajtói karon belül gyakorlatilag megfenyegették az ott dolgozókat, hogy ne beszéljenek erről, mert kirúgják. Ugyanakkor a nagy titkolózás közepette vétett hibákat is a hatalom. Ezek közé sorolta, hogy egy közhiteles dokumentumba beírták a nyomozás tényét. Kijelentette, mivel folyamatosan szivárogtak ki az információk, így egy idő után már nem volt tartható a helyzet. "Ilyenkor nem tehetnek más, előrelépnek, és akkor azt mondja a propaganda, hogy »jajj, de jó, mi nálunk következmények vannak az ügyekkel és mi leszámolunk ezzel a korrupt emberrrel«" - magyarázta. 

Hadházy Ákos egy kérdésre válaszolva jelezte, a végrehajtók megfélemlítésére vonatkozó információkat előbb-utóbb közzéteszi. "Nagyon úgy tűnik, hogy nem Völner volt az egyedüli fideszes politikus, aki belenyúlt ezekbe a dolgokba... elég magas fideszes szinten lehetett érintettség" - jelentette ki. Arra a műsorvezetői kérdésre nem felelt, miniszteri érintettség is van-e. 

"Egyelőre azt tudom mondani, hogy fideszes képviselői szinten van érintettség."

Hozzátette, ezeket az adatokat mindig ellenőrizni kell és akkor szokott beszélni, amikor ezek már biztosak. (Népszava)

 

DK: a Völner-ügy szálai a miniszterelnökig vezetnek

A Gyurcsány Ferenc vezette párt szerint Orbán Viktor sem lehet vétlen.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a korrupcióval vádolt Völner Pál, közelmúltban lemondott igazságügyi államtitkár ügyének szálai Orbán Viktor miniszterelnökig vezetnek - mondta az ellenzéki párt elnökségi tagja vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Ráczné Földi Judit közölte, a Völner-ügy másik gyanúsítottja, a „letartóztatott Schadl György végrehajtóként éveken át fedezte a felcsúti fociakadémiát” a DK által indított TAO-perekben, amelyekben arra kerestek választ, mire költötte a felcsúti fociakadémia a kapott közpénzeket. Hangsúlyozta, Schadl György végrehajtóként akadályozta, hogy minden adatot megismerhessenek, "ami egyértelmű bizonyíték arra, hogy a Völner-ügy szálai a miniszterelnökig vezetnek".

A DK politikusa kijelentette, azonnali magyarázatot várnak a kormányfőtől arra, „mit kapott a vesztegetés miatt letartóztatott Schadl György azért cserébe, hogy végrehajtóként fedezte a Felcsútot”. (Népszava)