h i r d e t é s

Igen, a képen az van: alufóliasisakban szólal fel egy képviselő a debreceni városvezetés sorosozása közepette

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Igen, a képen az van: alufóliasisakban szólal fel egy képviselő a debreceni városvezetés sorosozása közepette

2018. január 25. - 14:34

Az a helyzet, hogy körülbelül itt tartunk, bármilyen közhelyes is ez az 'itt tartunk' kifejezés, de hát konkrétan itt tartunk. - írja az index.hu.

Fotó: Ratalics László / Civishir.hu/index.hu

A debreceni közgyűlés csütörtökön – közel két órás vitát követően – 28 igen és 3 nem szavazat mellett elfogadta az „illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítése és az annak végrehajtására irányuló Soros-terv” elutasítását.

 - írja a Civishir.hu.

A teljes őrületre, a fikciós Csomolungmára a helyi DK-s képviselő, Varga Zoltán már úgy érezte, nem mer felmerészkedni, csak alufóliasisakban. 

Tehát a képen egy közgyűlést látunk, ahol az egyik képviselő a sorosozó fideszes és jobbikos képviselőknek alufóliasisakban jelzi, hogy kb. hol tartunk. A képviselő a fideszes polgármesternek, Papp Lászlónak is átadott egyet, egyelőre nem tudjuk, hogy ő is felvette-e.

A Dehir.hu beszámolójában azt írja:

Varga Zoltán azt kérdezte: szed-e tudatmódosító szereket a miniszterelnök?

Úgy fogalmazott: George Spöttle szerint nemcsak a menekültek, az ufók is veszélyesek. Arra kíváncsi, hogy készül-e a város olyan előterjesztés elfogadására, amellyel távol tartják a marslakókat.

Arra is kíváncsi volt, hogy Papp László fel tudja-e mutatni bármilyen formában a Soros-tervet.

Papp László (Fidesz-KDNP) előterjesztésében azt írta, hogy Debrecen az egyik legnagyobb menekülttábornak korábban helyet adó városként a mindennapokból ismeri az illegális migrációval járó társadalmi kockázatokat.

A menekülttábor bezárása

visszaadta a város nyugalmát, segített abban, hogy az egyik legbiztonságosabb megyeszékhelyként a város és a helyi gazdaság fejlesztésére fordítsuk energiánkat 

- érvelt. Kifejtette: a Soros György által támogatott szervezetek esetében fennáll a veszélye annak, hogy szerepet vállalnak az illegális migráció szervezésében és támogatásában. A városban

nincs szükség az illegális bevándorlást támogató álkaritatív szervezetekre. A város költségvetéséből jelentős összeget fordítunk szociális célokra, a valódi civil tevékenységet végző szervezeteket értékeljük és támogatjuk

 - fogalmazott.

A határozat szerint a közgyűlés elutasítja az illegális bevándorlók korlátok nélküli, kötelező, kvóták alapján történő betelepítését és a betelepítés végrehajtására irányuló "Soros-tervet" és bevándorlásszervező irodák működtetését.

Ugyanakkor támogatja, hogy a kormány a helyi közösségi érdekekkel ellentétes, a települések jövőjét veszélyeztető törekvések ellen szükség szerint jogszabályok megalkotásával vagy kezdeményezésével is fellépjen

- foglalt állást a debreceni közgyűlés.

index.hu/MTI