h i r d e t é s

Ihatatlan a víz Orosházán az új kutak miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ihatatlan a víz Orosházán az új kutak miatt

2018. május 18. - 12:56

Büdös, sárgás-barnás a víz Orosházán a helyiek szerint. - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: dailystar.co.uk

Napok óta arra panaszkodnak a város több pontján is a lakosok, hogy ihatatlan a víz, volt, akinek a kutyája sem itta meg a csapvizet. A szolgáltató Alföldvíz Zrt. azzal nyugtatja a lakosságot, hogy csak átmeneti minőségromlás történt, amit az új kutak megnyitása okozott

– írja a Hír TV.

A szolgáltató azt mondta, hogy a megszokott vízbázisból, de eltérő vízrétegből érkezett a kritizált ivóvíz, ez okozhatta a problémát. Ötven bejelentés érkezett hozzájuk, a vizsgálat után az előírásnak megfelelőnek találták a vizet.

Szabó Ervin jobbikos önkormányzati képviselő kikérte a vizsgálati jegyzőkönyvet. Ebben az állt, hogy az orosházi víz alkalmas ugyan emberi fogyasztásra, de tartalmaz az egészségre ártalmatlan szerves anyagokat is.

A Dél-Alföldön rendszeresen elégedetlenek a lakók, pedig milliárdokat költöttek már az ivóvíz minőségének javítására. Gyulán, Csongrádon és Szegeden is rendszeresen panaszkodnak a lakosok, a szolgáltató viszont mindenhol ugyanazt mondja, hogy a mért értékek alapján iható. Makó környékén 4 milliárd forint elköltése után is ihatatlan a víz, itt Lázár János megoldást és felelősök megkeresését ígérte még az idén.

168ora.hu