h i r d e t é s

Ingók, ingatlanok

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ingók, ingatlanok

2021. január 26. - 16:20

Varga Judit (sajnos) megint nagyon tevékeny. 

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Két hamari ingatlanvásárlás közt (a hírek szerint kétszáz milláért luxuslakások plusz garázsok a budai hegyvidéken, főként pedig Orbán közelében fog lakni a drága – anélkül nem élet az élet, inspiráló lehet, minden pénzünket megéri!) olyan apróságokkal is foglalkozik, mint a közösségi média megregulázása. A közmédia felzabálása, kíméletlen cenzor szerepe, a köz- és lakájmédiába öntött milliárdok, az ellenzéki, vagy csak független média megkaparintásának kísérletei, folyamatos zsugorítása mellett ennek a fórumnak is Orbánt kell kiszolgálnia. Jönnek a választások!

Varga folyamatosan sérelmezi, hogy a közösségi médiából eltávolítják a "jobboldali, keresztény tartalmakat". "Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy tech cégekkel szemben, mint átlátható és
törvényes működést".

Nem más ez, mit Trump halványnál is fehérebb árnyéka!

A tech cégek működését valóban ugyanolyan módon kell szabályozni, mint minden más céget. Csakhogy itt nem a működésről, hanem a tartalomról van szó! A tartalomról, melyet minden tartalomszolgáltató úgy határoz meg, ahogy jónak látja. Eldöntheti, hogy milyen tartalmakat tesz közzé, és milyet nem. Márpedig a nagy tech cégeknek (saját ízlésük szerint, vagy a publikum óhajára) elegük van a rasszista, uszító, fasiszta, homofób tartalmakból, melyekkel véletlenül éppen a kormánypárt árasztja el a felületet. Saját adatvédelmi- és üzletszabályzata szerint válogat. Melyet – jogszabályi keretek közt – maga határoz meg. Jogszabályon azonban jogszabályt kell érteni, és nem az Orbán/Varga-féle joggal való visszaélés-szabályt. Mert amit ők művelnek, az kimeríti e jogellenességet megállapító kategóriát:
amikor a jogot nem a társadalmi rendeltetésének megfelelően, hanem éppen azzal ellentétesen alkalmazzák.

Mellesleg a hír nem is igaz! Jobboldali és valóban keresztény tartalmak háborítatlanul jelennek meg a közösségi médiában. Sajnos a Varga-félék is! Csak meg kell nézni, milyen hozzászólásokat fűznek a fizetett és önkéntes Fidesz-trollok a cikkekhez.

Varga tehát a korlátlan megjelenést csak trójai falóként használja, valójában a másik oldal cenzúrázásának jogát szeretné elérni. Ahogy az MTI és a közmédia teszi, melyek egyszerűen nem jelentetnek meg, nem jelenítenek meg ellenzéki közleményeket, véleményeket, adatokat, statisztikákat, és így tovább. Az a Varga Judit, akinek a blogjához fűzött kritikus hozzászólásokat automatikusan törlik, és csak a hódoló hozzászólások maradhatnak az orra előtt, esti nyugtatóként.

Nem kérdés, hogy a vonatkozó törvényjavaslatot a 133 bátor ember meg fogja szavazni. Áder három perc alatt alá fogja írni (nem a vadkacsák, a csukák vagy a harcsák szerelmi életéről van szó – nem fontos). Az sem kétséges, hogy a jelen összetételű, Alkotmánybíróság nevű műintézmény nem fog kivetni valót találni benne. És az sem, hogy az Európai Bíróság úgy két-három év múlva el fogja kaszálni. Akkor viszont már kit érdekel?

Nem bánnám, ha Varga Judit inkább – és intenzívebben – az ingatlanbiznisszel foglalkozna! Tőlem megveheti a fél hegyvidéket. Csak szálljon le végre rólunk!
Mielőtt leszállítjuk!