h i r d e t é s

Irtó meleg lesz, de a felhők esőt is hurcolhatnak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Irtó meleg lesz, de a felhők esőt is hurcolhatnak

2019. augusztus 22. - 06:14

Csütörtökön délelőtt többször erősen megnövekszik a felhőzet, ezekből szórványosan várható zápor.- írja az idojaras.hu.

Délután a több-kevesebb napsütés mellett a felhőzet is többször megnövekszik. Előfordulhat kisebb eső, zápor. Élénk, keleten néhol átmenetileg erős lesz az északi szél, a legmagasabb hőmérséklet 25, 32 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front nem rontja a humánmeteorológiai helyzetet, kissé változékony, de többfelé napos időre számíthatunk. A vérnyomás-ingadozás gyakori panasz, és ez még egy darabig így is marad! - írja a meteoklinika.hu.

Csütörtökön nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, kellemes időben lesz részünk. Humánmeteorológiai szempontból reggel még jelentkezhetnek panaszok, ugyanis többfelé erősebben lehűl a levegő, mely az ízületi bántalmakkal élők komfortérzetén ronthat. Ezért a korai órákban ezeken a vidékeken öltözködjön rétegesen, könnyen megfázhat ilyenkor. Délután viszont nyáriasan meleg lesz, és inkább ez a kánikula okozhat majd panaszokat. A kifejezetten nagy hőingás vérnyomás-ingadozást okozhat, és a tünetek még a következő napokban is gyakran előjöhetnek. Sokfelé megélénkül a szél, ez enyhébb fejfájást válthat ki az érzékenyebbek körében, valamint hatására ingerlékenyebbé is válhat.

A parlagfű pollenje továbbra is magas koncentrációban van jelen a levegőben, a napos, száraz időben még több virágport bocsátanak ki a növények. Az allergiásoknak nem kedvez ez a humánmeteorológiai helyzet, nekik nem tanácsos a délutáni órákban a szabad levegőn tartózkodni, a tejtermékek fogyasztása is kerülendő számukra.

A napos időben általában erős lesz az UV-sugárzás, habár a fátyolfelhőzet némiképp szűri a napsütést.

A közlekedésben helyenként záporoktól válhat nedvessé az útburkolat, errefelé megnövekszik a féktáv – vezessen az útviszonyoknak megfelelően! Ezen kívül veszélyes időjárási jelenségre nem kell készülni, viszont (különösen napfelkeltekor és alkonyatkor) a napsütés zavaró lehet.

Vezető tünetek a mai napon: ízületi bántalmak, vérnyomás-ingadozás.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.