h i r d e t é s

Ismét tikkasztó hőségre kapcsol a nyár, egy ideig még velünk marad

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ismét tikkasztó hőségre kapcsol a nyár, egy ideig még velünk marad

2019. augusztus 19. - 06:15

Hétfőn délelőtt kissé felhős, száraz időnek örülhetünk.  - írja az idojaras.hu.

Délután sok napsütés várható csapadék nélkül. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul. 

Hétfőn frontmentes időben lesz részünk. Melegedés zajlik a légkörben, sokunknál jelentkezhetnek vérnyomáspanaszok és migrén.

Orvosmeteorológia

Hétfőn frontmentes lesz az idő, de a melegedés tovább folytatódik és ennek hatására melegfrontot jellemző tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. - írja a meteoklinika.hu.

Amennyiben ön is érintett, akkor észreveheti, hogy tompább, aluszékonyabb, illetve tartósabban is tapasztalhat fejfájást, migrént. A vérnyomás problémákkal élők szintén nehéz napra számítsanak, a vérnyomás gyakran ingadozhat és múló rosszullétekre is fel kell készülni. A magas koffeintartalmú italokat lehetőleg kerülje, helyette fogyasszon hűtött gyümölcsleveket vagy citrommal ízesített teát. Az éjszakai órákban most még felfrissül a levegő, hajnalban sokfelé hűl 20 fok alá a levegő, a szellőztetést lehetőség szerint időzítse ekkorra.

A nagyrészt csapadékmentes időjárás és a sok napsütés pozitívan hat a hangulatunkra, de a legmelegebb órákban akár rosszul is lehetünk. A melegben fontos odafigyelni a táplálkozásra, a zsíros ételek kerülendők, helyezze előtérbe a vitamindús zöldségeket és gyümölcsöket.

Az ország nagy részén több órára kisüt a nap, így az UV-sugárzás eléri az erős fokozatot. A leégés ellen fontos a megfelelő védelem, a kisgyerekek és az érzékenyek használjanak legalább 40-es faktorszámú krémeket.

A pollenszint nem nő számottevően, a parlagfű légköri pollenszintje többfelé magas vagy nagyon magas. Az allergiások körében orrfolyás, tüsszögés jelentkezhet, a legintenzívebb panaszok a legmelegebb délutáni órákban léphetnek fel.

A közlekedésben a legfőbb veszélyt a napsütés jelenti. A tűző nap elvakíthatja vezetés közben, a balesetek elkerülése érdekében viseljen napszemüveget! Amennyiben hosszabb útra indul vigyen magával megfelelő mennyiségű folyadékot és tartson több szünetet az utazás során.

Vezető tünetek a mai napon: vérnyomás-ingadozás, migrén.  

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.