h i r d e t é s

Jól jönne Orbánnak egy utcai zavargás?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Jól jönne Orbánnak egy utcai zavargás?

2017. szeptember 07. - 18:45

A Fidesz egyre többször félti az országot külföldről szervezett utcai zavargásoktól, már a hamburgi G20-on történt eseményeket emlegetik. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: gepnarancs.hu

A terv lényege az, hogy elhárítsák az útból a Magyarország déli határainál álló kerítést.

Ez a kampányban valószínűleg egy éles küzdelemhez fog vezetni, ezért én akár olyan eszközökre is számítok, amelyekkel eddig nem találkoztunk magyar választási kampányban.

Akár utcai zavargásokra és ehhez hasonló akciókra, például amelyek Hamburgban voltak legutóbb 

– nyilatkozta Rogán Antal a kötcsei piknik után.

Az utcai zavargásokról szóló vízió nem új elem a Fidesz kommunikációjában.

A párt márciusban kezdett arról beszélni, hogy brutális, eksztatikus, háborús kampányra számítanak, Kövér László júliusban pedig már polgárháborús pszichózist emlegetett. Ami újdonság, hogy szerintük a hamburgihoz hasonló események is lehetnek itthon

– írja az Index.

A Fidesz eheti közleményéből az is kiderült, hogy honnan várják az utcai zavargásokat: 

A Soros-hálózat tagjai – Gulyás Mártonnal az élen – nyíltan üzengetik, hogy törvénytelen, akár az erőszakosság határát súroló akciókra készülnek ősszel. A felkészüléshez táborokat szerveznek, és arról beszélnek, hogy nekik joguk van a törvények megsértésére.

Magukat civil szervezetnek mondó, valójában Soros szolgálatában álló szervezkedések próbálkoznak utcai zavargásokkal, amikor Magyarországon polgári engedetlenséget hirdetnek, meg hogy erről beszélnek és belengetnek erőszakot (…)

– tette hozzá ehhez a Hír TV kérdésére Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Erőszakmentes ellenállásra készülnek

Bár a Fidesz polgárháborús pszichózisról és hamburgi zavargásokról szóló kommunikációja erősen túlzó, nyomokban valós elemekből is táplálkozik.

Gulyás Márton nyáron azt mondta a 444-nek, hogy az általa életre hívott mozgalom célja, hogy október 23-ig új választási törvény szülessen. Ha ez nem történik meg, erőszakmentes polgári engedetlenségi akciókba kezdenek. Mivel szinte kizárt, hogy a Fidesz változtasson a választási rendszeren (amelyet rajta és a KDNP-n kívül egyetlen párt sem szavazott meg), biztosra vehető, hogy engedetlenségi akciókra is számíthatunk.

A polgári engedetlenségnek azonban semmi köze utcai zavargásokhoz.

Ha ősszel valóban lesznek engedetlenségi akciók, azok akár hasznosak is lehetnek a Fidesznek. A kormány által uralt nyilvánosságban könnyű lesz ezeket úgy interpretálni, hogy Sorosék támadják Magyarországot, az ostromlott erőd-helyzet pedig pontosan az, amiben Orbán Viktor igazán elemében van.

A Fidesz elnökségénél dolgozó forrás szerint mégsem teljesen jó a pártnak, ha ősszel a korábban említett akcióktól lesz hangos a politika.

Nekünk az lenne jó, ha a kampány arról szólna, hogy mi történt az elmúlt nyolc évben, milyen eredmények vannak.

Például hogy mi mit tettünk a munkanélküliséggel, mások mit tennének. Vagy hogy a sport és az egészségügy összefügg-e, illetve milyen gazdaságfejlesztési eredményeink vannak, mások hogy csinálnák.

Ezekről kellene beszélni, nem pedig olyan dolgokról, amiket nem lehet megoldani, feloldani.

gepnarancs.hu