h i r d e t é s

Karácsony Gergely: A Margitsziget lezárása is felvetődött

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony Gergely: A Margitsziget lezárása is felvetődött

2020. április 09. - 06:58

A főpolgármester szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a kormányülésen a húsvéti időszak kapcsán korlátozó intézkedések merültek fel, így bizonyos közterületek lezárása is szóba jöhet. - írja a 444.hu.

Karácsony Gergely főpolgármester (k), Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke (j) a kormányülés után tartott közös sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. április 8-án. A koronavírus-járvány miatti védekezésben a kormány partnerként tekint az önkormányzatokra, szükséges az együttműködés - jelentette ki Gulyás Gergely. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "azt gondolom, hogy ma olyan időket élünk, amikor tényleg a nemzeti összefogás ideje kell, hogy eljöjjön". Szita Károly a kijárási korlátozás fenntartását kérte a kormánytól. MTI/Szigetváry Zsolt

A hvg.hu beszámolója szerint Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a főváros is hozhat további korlátozó intézkedéseket. 

A kerületekkel folytatott egyeztetések során több polgármester felvetette, hogy lezárná a népszerű közterületeket, így például a Városliget, a Normafa parkolóhelyeit, és a Margitsziget lezárása is szóba került. Minderről csütörtökön döntenek.

A szerdai kormányülésen Karácsony azt kérte, hogy tartsák fenn a kijárási korlátozást még egy hónapig. 

Egyébként a húsvéti turistaroham elkerülése érdekében a települések sorra jelentik be a korlátozó intézkedéseiket: Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását is, Hollókőn a hagyományos húsvéti fesztivál is elmarad, a szarvasi polgármester pedig a rendőrséghez fordult, mert elárasztották a várost a turisták.

444.hu