h i r d e t é s

Karácsony nem lesz Orbán kihívója

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Karácsony nem lesz Orbán kihívója

2020. július 13. - 06:09

Az is kiderült, ki az a politikus, aki elindulna egy előválasztáson.

Karácsony Gergely - Fotó: MTI/Illyés Tibor

"Nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni" – ezt mondta Karácsony Gergely a balkaninsight.com-nak, a nyilatkozatot az Azonnali.hu idézte. A főpolgármester szerint ugyanakkor nincs más út az ellenzék előtt, mint előválasztást tartani a miniszterelnök-jelölt személyéről, mint ahogyan őt is így választották meg a főpolgármester-jelölti szerepre.

"Nézzünk szembe a dologgal: az ellenzék egyetlen sikersztorija a 2019-es önkormányzati választás volt" – magyarázta Karácsony.

Megüzenték neki, hogy ne induljon

Karácsony néhány napja az ATV-ben arról beszélt, "128-szor megüzenték nekem különböző fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak ki a belpolitikából, mondjam azt, hogy nem akarok indulni a választáson, és akkor minden rendben lesz". Magyarán a főpolgármester arra utalt: ha nem lesz miniszterelnök-jelölt 2022-ben, akkor Budapest vezetése több jóindulatra számíthat a kormánytól. És bár akkor is megjegyezte, hogy a főpolgármesteri poszton kívül nincsenek ambíciói, hozzátette, abszurd, hogy ezen múlik a város jövője.

A hazai politikusok közül eddig Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester közölte, hogy elindulna a miniszterelnök-jelölti pozícióért egy előválasztáson.

Ebben a témában a múlt héten meg is szavaztattuk olvasóinkat, amely szavazás az utóbbi időben a legnépszerűbb volt a CIVILHETES-en. Azokra a nevekre lehetett szavazni, akiket Márki-Zay Péter megemlített. A szavazás eredménye itt olvasható.