h i r d e t é s

Kártalanítja a MOL azokat, akiknek pénteken 50 liternél nem kattant a pisztoly

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kártalanítja a MOL azokat, akiknek pénteken 50 liternél nem kattant a pisztoly

2022. június 25. - 16:23

Ezt kell tenniük.

Forrás: AutóSámán/YouTube

A Mol benzinkútjain péntektől már csak maximum ötven litert lehet tankolni a hatósági áras benzinből. Az rtl.hu cikke szerint a kútoszlopok egyelőre nem állítják le a tankolást ötven liternél, így könnyen előfordulhat, hogy valaki véletlenül átcsúszik az ötven literes határon.

Az AutóSámán YouTube-csatornájára felkerült videóból kiderült, hogy ha például valaki 53,6 litert tankol, akkor a teljes mennyiségre piaci árat kellett fizetnie, 45 143 forintot. Azaz körülbelül 20 ezer forintot bukik.

Ez ugyanakkor nem marad így.

A Mol az rtl.hu kérdésére elmondta, a kútoszlopok mechanikai átállítása folyamatosan zajlik, a cégnek azonban több mint 470 töltőállomása van, ezért a teljes átállás néhány napot igénybe vesz, legkésőbb jövő hét első felében befejeződik. Ettől függetlenül péntek reggeltől a szabályaink élnek: normál kútoszlopon a maximális tankolható mennyiség 50 liter, függetlenül attól, milyen üzemanyagot és milyen áron vesz a vásárló.

A cég egyben jelezte, hogy kártalanítják azokat, akik benézték a pénteki szabályokat.

Mint írták, "ha valaki ma még nem tájékozódott, nem olvasta el a kiírást, és 50 liter felett tankolt, akkor ha jogosult hatósági árra, természetesen az 50 liter feletti tankolására is hatósági árat alkalmazunk. Ha ez valami folytán nem így történt, abban az esetben a Mol ügyfélszolgálatán érdemes jelentkezni, haladéktalanul kártalanítjuk."