h i r d e t é s

Kellő odafigyeléssel a bajba jutottak is átvészelhetik a nehéz időket

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Kellő odafigyeléssel a bajba jutottak is átvészelhetik a nehéz időket

2022. június 27. - 05:27

A válságban civilek, önkéntesek is tudnak segíteni, és részesei lehetnek a szociális hálónak, amely fent tartja azokat, akik anyagilag kínos helyzetbe kerülnek, és máskülönben lecsúsznának.

Mivel a járvány, majd a háború gazdasági vonzata miatt hirtelen egyre többen küzdenek gondokkal, nem biztos, hogy az önkormányzatok, segélyszervezetek, alapítványok bírják a tempót, így a civilek, egyházak támogatása életbevágó is lehet!

Ennek példája a szcientológia önkéntes lelkészek ismételt adományozása egy dél-magyarországi családsegítő központnak, akik közel 100 mélyszegénységben élő családot gondoznak, és nem győzik a hozzájuk beérkező igényeket kielégíteni.

Azért keresték meg újra a szcientológusokat, mert egy éve már igen jól jött tőlük a tartósélelmiszer-adomány. Idén az élelmiszerek mellett higiéniai és kozmetikai szereket is kaptak tőlük, így az összesen kb. 1 tonna adományukból azonnal meg lehetett kezdeni az osztást, először a nagycsaládosoknak.

Bárki kerülhet bajba, de ha odafigyelünk egymásra, továbbá támogatjuk azon szervezeteket, akik rászorulókon hivatottak segíteni, akkor könnyebben átvészelik a válságot azok is, akik valamilyen oknál fogva bajba kerültek.