h i r d e t é s

Két országgyűlési képviselőt is elrángattak rendőrök egy budapesti kilakoltatás ellen szervezett élőláncon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Két országgyűlési képviselőt is elrángattak rendőrök egy budapesti kilakoltatás ellen szervezett élőláncon

2022. október 06. - 12:32

Az AVM aktivistái és az országgyűlési képviselők közösen próbálják megakadályozni egy lipótvárosi nő kilakoltatását.

Jámbor András, Csárdi Antal és Tordai Bence a lipótvárosi kilakoltatás ellen szervezett élőláncon október 6-án délelőtt - Fotó: Jámbor András Facebook oldala

Csütörtök délelőtt A Város Mindenkié (AVM) aktivistái élőlánccal tiltakoztak egy 67 éves lipótvárosi nő kilakoltatása ellen, akit az önkormányzat úgy tenne utcára, hogy a fideszes polgármester (Szentgyörgyvölgyi Péter) korábban megszavazta a kilakoltatások felfüggesztéséről szóló fővárosi határozatot – írja a Mérce. Az AVM által szervezett élőláncon ott volt Misetits Bálint Misetics Bálint, a főpolgármester lakás- és szociálpolitikai főtanácsadója, valamint Tordai BenceJámbor András és Csárdi Antal országgyűlési képviselők is.

2013-ban megkötött, határozott idejű lakáshasználati szerződését a tulajdonos önkormányzat kis összegű (300 ezer forintos) díjhátralék miatt 2016 novemberében felmondta, és 2018-ban bírósági úton is intézkedett a lakás kiürítéséről. Az AVM megkereste az önkormányzatot az ügyben, és felajánlotta a fennálló lakáshasználati és fűtési díjhátralék alapítványi támogatások segítségével való kiegyenlítését.

A végrehajtó átadta az aktivisták érveit a polgármesternek, ám az nem adott felfüggesztést, sem halasztást a kilakoltatás végrehajtására, ezért a rendőrök megkezdték az intézkedést az élőláncban résztvevő aktivistákkal szemben. Az intézkedés jelenleg is zajlik.

Tordai Bence felhívta a rendőrök figyelmét, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel szemben készülnek erőszakot végrehajtani, mire azok Jámbor Andrással együtt elrángatták a lépcsőházból – írja a Mérce.

A lap élőben is közvetíti a kilakoltatási akciót, itt lehet megtekinteni.

„Negyedórás birkózás után lerántottak a rendőrök a lépcsőn! 40 perc alatt eddig 4 embert köztük engem és Tordai Bencét tudták kiszedni. Még több mint 20 aktivista társunk fent van, köztük Csárdi Antal akit egyelőre nem tudnak lehámozni a korlátról!” – írja Facebook oldalán Jámbor András. (Telex)