h i r d e t é s

Kikutatták, hogyan áll az árnyékkormány támogatottsága

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kikutatták, hogyan áll az árnyékkormány támogatottsága

2022. október 17. - 14:55

Nem jól - mondja a Századvég októberi felmérése.

Árnyékkormány - Forrás: Dobrev Klára Facebook oldala

Nem változott döntő mértékben az árnyékkormány megítélése az elmúlt időszakban a Századvég októberi felmérése szerint.

A Századvég októberben kutatást végzett az árnyékkormány népszerűségéről. Ennek alapján a magyarok közel háromnegyede, vagyis 71 százaléka inkább kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormányról. A testületről pozitívan nyilatkozók aránya 22 százalékra tehető – derül ki a Századvég közleményéből.

A kutatásban megállapították, hogy az árnyékkormány több megalakítása politikai kudarc: az új politikai alternatíva hitelességéről és kormányzóképességükről nem tudták meggyőzni a magyarok döntő többségét. A Századvég azt írja, "a baloldali árnyékkormány mögül nem pusztán a választók formális felhatalmazása, hanem a lakosság szimpátiája és bizalma is hiányzik".

A Demokratikus Koalíció figyelemfelhívása

Bár a felmérés szerint az árnyékkormány felállása nem hozott áttörést, a Demokratikus Koalíció kifejezte nemtetszését a kormány válságkezelésével kapcsolatban. Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, alelnöke sajtóközleményben azt írja, "Ugyan péntek reggel még az infláció felezéséről beszélt Orbán Viktor a Kossuth rádióban, a valóság köszönőviszonyban sincsen ezzel. Szakértők előrejelzése szerint az ideinél is nagyobb infláció várható jövőre éves átlagban, januárban 25 százalékra gyorsulhat a pénzromlás."

Emellett felhívta a figyelmet: "rádiós beszédek helyett érdemi válságkezelésre lett volna szükség, de már hónapokkal ezelőtt, a kormány viszont erre is alkalmatlan, és amíg Orbán marad, addig marad velünk a válság is" – írták. (Infostart)