h i r d e t é s

Kocsis Éva: Se a nőt, se a hatalmat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Kocsis Éva: Se a nőt, se a hatalmat

2022. augusztus 04. - 15:34

"A nárcisztikusnak nem megy az elengedés Újra és újra nekiveselkedik. Mióta beengedték a pártok az ajtón a "civil" politikust (már az is nonszensz, ahogy pozicionálja magát a politikai térben), sokadszorra fúj csataindulót a pártok ellen."

Kocsis Éva - Forrás: Mandiner/Facebook

"Közben saját párt alapításán fáradozik, és ellenzéket akar váltani. Ő, akit ha 2021 végén kockázat nélkül leválthattunk volna az ellenzék éléről, most nem ülne felettünk tort Orbán, a Holdról is látszó felhatalmazásával kérkedve.

A kudarcból nem tanul. Nem is szégyenkezik miatta. A mi lelkünket - amikor látva alkalmatlanságát, csendben tűrtünk - megkínozta a kampány, és elrabolta hitünket a vereség. Ő megrázza magát, magára ölti a messiás-félmosolyt és menetel tovább a hatalomért, melyet egyszer már a markában érzett és sosem enged el.

Te, én, mi, egészséges lelkűek, természetesnek vesszük, ha valami nem sikerül. Nem ülhetünk egyből a világ csúcsára - nyugtatjuk magunkat. Munka és alázat, munka és alázat- mantrázzuk - , és aztán, egyszer, valamikor, talán sikerül a kiugrás. Ha sosem, azt is túléljük. Van a boldogságnak más forrása is. Család, szerelem, gyerek, egészség, hobbi, akármi.

Grandiózus én-állapotában önnön nagyszerűségéről ábrándozik. Van hatalma és rajongótábora, ötméteres cápazászlója, csodálják külsejét, zsenijét, és ha eltörik a karja, virtuálus hordákban vonulva sajnálják. A taps és a Facebook-reakciójelek kenyerén él.

Ha nincs siker, ha vissza kell térnie Vásárhelyre polgármesterecskének, az önlekicsinylés sötét mélységbe hullik, és ha ott marad, bele is hal. Egy kiút van csak, csak felfelé. Hatalmat akar mindenáron, felülni a világ tetejére, és arról ábrándozni, hogy ami Orbánnak nem megy (nettó befizetőként táncoltatni a többi EU-s országot:)), neki majd menni fog." (Facebook)

Címkék: