h i r d e t é s

Kormányzár

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Kormányzár

2021. március 05. - 16:02

Avagy a káosz képei.

Orbán Viktor versenyautót vezetett - Fotó: Facebook

1./ A Kisvárdai kórház am Block leállt "a járványhelyzet miatt".
Logikus! Az összes kórházat be kell zárni!
A járó- és fekvőbeteg-ellátás szünetel. Az előjegyzett időpontok érvényüket vesztik. Amit lehet, online intéznek.
Onkológiai kezelés van: kedden 9-11 közt.

2./ "Technikai okokból" elmarad a hétvégére tervezett 74 ezres, tömeges oltás az AstraZeneca vakcinával. Jól megszervezték!
A kiküldött sms-ek alapján volt, akinek 160 kilométert kellett volna utaznia az oltóhelyre, egy IX. kerületi lakosnak Tatabányára. A program törléséről szóló bejelentés aztán eltűnt a hivatalos kormányzati koronavírus weboldalról.
Akkor most lesz, vagy nem lesz? Induljanak az emberek, vagy ne?

3./ 24 órával a bejelentése után még mindig nem jelent meg a végrehajtási rendelet a zárás részletes szabályozásáról. A Magyar Közlöny weboldala valahogy "lefagyott".
Milyen érdekes! Az önkormányzatokat fosztogató, a demokratikus maradványokat felszámoló, a közpénzeket magánzsebekbe tömködő törvények, rendeletek éjszaka és hajnalban is megjelennek.
Ez most, egy ilyen bagatell ügyben, mely húsba vágó egy egész ország lakossága számára, valahogy akadályokba ütközik. Még mindig rögtönözgetnek, csiszolgatnak rajta az elvtársak?*

4./ Orbán rájött, hogy a virágboltok bezárása nőnap előtt nagy baromság, és főképp népszerűtlen lesz. Ezért hétfőn még nyitva lehetnek.
Hogy mi lesz velük keddtől? Kit érdekel?

5./ A bringaszervizek valószínűleg nyitva lehetnek majd, mert a bezárásukból nagy botrány lenne! - nyilatkozta valaki.
Hát igen! Ez az egyetlen szempont: sokakat érintő népszerűtlen intézkedésektől lehetőleg tartózkodjunk, elvtársak! Választások lesznek! Különben is! Engem szeressenek!

Ez az egész fejetlen kapkodás és töketlenkedés börleszkbe illő. Csak éppen beledöglünk.

Az igazság kedvéért tegyük hozzá: Niedermüller a kényszerűen zárva tartó vendéglátóhelyeken a zárva tartás idejére is leveri a teraszok közterület-használati díját. Talán fel akarja számolni a Bulinegyedet (a helyi lakosság érdekében: megértem), és ez a tétel is segíti ebben?
Az iparűzési adót, ami haszna a kerületnek lenne ebből a vircsaftból, úgyis kihúzták a zsebükből. Csak a mocsok, az elhajított drogos tűk, a hányadék, a vizelet, az ürülék, meg a lárma illeti meg az ott élőket.
Jól csak a szobáztatók, a drogdílerek, a taxisok járnak. Akkor meg minek?

*Frissítés (2021. március 5. 16:19)

Időközben a Magyar Közlöny újra elérhető, igaz nagyon lassú a weboldal. A 2021. március 4-i Magyar Közlöny ide kattintva érhető el.
A hatályos védelmi intézkedéseket pedig ide kattintva olvashatja el.