h i r d e t é s

KSH Tájékoztató lakossági adatgyűjtésről, 2016

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

KSH Tájékoztató lakossági adatgyűjtésről, 2016

2016. február 22. - 09:12
0 komment

A munkaerő-felmérés célja a foglalkoztatottság és a munkanélküliség folyamatos megfigyelése, ezek jellemzőinek feltérképezése. 

A felmérés a munkaerő-piaci helyzet mélyreható megismerését szolgálja, mint például azt, hogy hányan dolgoznak a gazdasági élet különböző területein, általában mennyi időt töltenek munkavégzéssel, hányan keresnek, de nem találnak munkát, hányan szeretnének még dolgozni, és erre képzettségük, családi kötöttségeik alapján milyen esélyük van. Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre csak közvetlenül a lakossághoz fordulva kaphatunk választ.

Az adatfelvételben való részvétel önkéntes, de a valós kép bemutatásához nagyon fontos, hogy a háztartások minden típusa megjelenjen a statisztikai adatokban.

A háztartások véletlen mintavétel útján kerülnek kiválasztásra az ország különböző településein, ez biztosítja, hogy az adatok jól reprezentálják a teljes lakosságot. Országos szinten körülbelül 36 ezer háztartást keresünk fel negyedévente, Komárom-Esztergom megyében 1200-at. Egy felkért háztartást hat egymást követő negyedévben keresi meg összeírónk, de a második alkalomtól kezdődően telefonos válaszadásra is van lehetőség.

Az adatfelvétel minden fázisában szigorúan ügyelünk a személyes adatok védelmére, az adatfeldolgozás után kizárólag összesítve, beazonosításra alkalmatlan módon jelentetjük meg az eredményeket.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal által alapított STATEK Kft. igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Kérjük, amennyiben összeírónk éppen Önt keresi fel a fenti adatgyűjtés céljából, legyen segítségünkre, válaszoljon kérdőíveinkre, hogy megbízható, pontos adatokat tudjon a KSH a felhasználók részére biztosítani.

 

Központi Statisztikai Hivatal

Veszprémi főosztály