h i r d e t é s

Lövésekkel oszlatták a holland rendőrök a járványkorlátozások ellen tiltakozókat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Lövésekkel oszlatták a holland rendőrök a járványkorlátozások ellen tiltakozókat

2021. november 21. - 07:02

Legalább két ember megsebesült, miután a hollandiai Rotterdamban a rendőrség pénteken figyelmeztető lövéseket adott le a Covid-19 elleni intézkedések elleni tüntetésen, amely az első volt a hétvégére Európa-szerte tervezett, a lezárás elleni tüntetések közül. - írja a napi.hu

Fotó: MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen

A rotterdami rendőrség közölte, hogy a város központjában, a Coolsingel egyik főutcáján tartott tüntetés "zavargásokba torkollott". Elmondásuk szerint számos tüzet gyújtottak, tűzijátékot engedtek el, és a rendőrök kénytelenek voltak figyelmeztető lövéseket leadni a tömeg feloszlatására – írja a CNN.

"Figyelmeztető lövéseket adtunk le, és voltak közvetlen lövések is, mert a helyzet életveszélyes volt" - mondta Patricia Wessels rendőrségi szóvivő a Reutersnek.

"Tudjuk, hogy legalább két ember megsebesült, valószínűleg a figyelmeztető lövések következtében, de a pontos okokat tovább kell vizsgálnunk" - mondta. A tüntetéseket azt követően szervezték, hogy Hollandia a múlt hétvégén három hétre újra korlátozásokat vezetett be, hogy ezzel próbálják lassítani a koronavírusos megbetegedéseket.

A tüntetők ellenezték a "koronaigazolványokat", amelyek igazolják a beoltottságot, és amelyek szükségesek számos nyilvános helyre való belépéshez. A belépőkártyát azok is megkaphatják, akik nem kaptak védőoltást, de negatív tesztet igazoltak. De elítélte őket Ahmed Aboutaleb, Rotterdam polgármestere, aki "az erőszak orgiájának" nevezte az eseményt. (napi.hu)