h i r d e t é s

Május végétől magánvonattal is lehet Győrből és Budapestről a horvát tengerpartra utazni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Május végétől magánvonattal is lehet Győrből és Budapestről a horvát tengerpartra utazni

2021. február 21. - 08:07

A Regiojet közép-európai magánvasúti szolgáltató megkezdte a jegyértékesítést az Adriai-tengerhez induló éjszakai járataira Horvátországba - közölte csütörtökön a cseh társaság és a járatot Magyarországon üzemeltető Continental Railway Solution Kft. közös közleményben.

A RegioJet nyitójáratának érkezése a Kelenföldi pályaudvaron 2020. július 31-én. A cseh magántulajdonú vasúttársaság ettől a naptól új, naponta kétszer oda-vissza közlekedő vasúti járatot indított a Budapest-Bécs-Brünn-Prága útvonalon. - Fotó: MTI/Máthé Zoltán.

A tájékoztatás szerint az első járat május 28-án indul, és új útvonalon - Prága-Brünn-Pozsony-Budapest-Zágráb-Rijeka/Split - között közlekedik.

A VONATOK MÁJUSBAN, JÚNIUSBAN ÉS SZEPTEMBERBEN HETI HÁROM ALKALOMMAL, ILLETVE JÚLIUSBAN ÉS AUGUSZTUSBAN MINDKÉT IRÁNYBAN NAPONTA KÖZLEKEDNEK.


A kép illusztráció! - Forrás: visit-croatia.co.uk

A közleményben Szigeti András, a Continental Railway Solution kft ügyvezetője elmondta, hogy az Adriai-tengerhez közlekedő Regiojet vonataira az idén Budapesten és Győrben lehet majd felszállni, és jelentős utasszámbővüléssel számolnak. A Regiojet vonatai Horvátországba a tavaly nyári szezonban közlekedtek először, összességében több mint 60 000 utast szállítottak mindkét irányba. A vonatok átlagos kihasználtsága 90 százalék fölötti volt.

A RegioJet, a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság, vonatai jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, és Horvátország területén közlekednek. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található, a cég tulajdonosa Radim Jančur cseh befektető.

A 2019-es év a RegioJet fennállásának történetében üzletileg az eddigi legsikeresebb időszak volt. Az adózás előtti nyereség 2019-ben 167 millió cseh korona volt, míg az EBITDA nemzetközi standardok szerint kalkulált eredmény 502 millió cseh koronát érte el, 2020-ban a koronavírus-járvány a RegioJet járatait is korlátozta. (MTI) / napi.hu