h i r d e t é s

Megint kordont bontott a Karmelitánál a Momentum és Hadházy Ákos

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megint kordont bontott a Karmelitánál a Momentum és Hadházy Ákos

2023. március 29. - 13:21

Hollik István szánalmas és erőtlen próbálkozást emleget 

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Gyorsan, mintegy negyed óra alatt végeztek a bontással az ellenzéki politikusok.

Szerda reggel negyed kilenc körül megint elbontotta a kordont a Karmelita kolostornál a Momentum és Hadházy Ákos. A rendőrség nem lépett közbe, de lezárták a területet. Helyszínen lévő tudósítónk egy tucat készenléti rendőrt számolt össze.

Az akció közben momentumos aktivisták is megjelentek a sajtószabadságot követelő táblákkal. Az ellenzéki politikusok - akik között jelen van többek között Gelencsér Ferenc, Fekete-Győr András és Orosz Annak - megerősítették, hogy ha kell, újra és újra le fogják bontani a kordont.

Az kérdéses, hogy lett-e volna ma a Karmelitában miniszteri tanács. Az ellenzéki politikusok szerint igen, Havasi Betalan azonban úgy nyilatkozott tudósítónknak, hogy mára miniszter-helyettesi tanácsot terveztek.

A helyszínen feltűnt Hollik István is, aki szánalmas és erőtlen próbálkozásnak nevezte az akciót. 

A Népszava megkérdezte tőle, hogy mi a különbség a mostani kordonbontás és a korábbi, még ellenzékben lévő Fidesz által kezdeményezett akció között, mire azt válaszolta, hogy a különbség, hogy közben elhangzott az őszödi beszéd.

Időközben Hadházy Ákos adatait elkérték a rendőrök. Az ellenzéki politikus a sajtó munkatársainak elmondta, feljelentik az I. kerületi Rendőrkapitányságon a gyülekezési törvény megsértése miatt. Amikor Hadházy rákérdezett, miért csak őt, a rendőrök azt válaszolták, úgy tűnik, hogy ő vezeti az akciót. (Az esetről videó is készüle, amely itt tekinthető meg.)

Bő két hete a párt képviselői és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő elbontották az Orbán Viktor hivatalánál csaknem másfél éve mondvacsinált indokkal emelt kordont. A Színház utcát (ahol Orbán Viktor hivatala is található) még 2021 novemberében zárták le „építkezésre” hivatkozva, ám azóta se volt ott nyoma semmiféle lényegi munkálatoknak. (Népszava)