h i r d e t é s

Megszüntetik a munkanélküli segélyt, eltűnik a munkanélküliek anyagi támogatása!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Megszüntetik a munkanélküli segélyt, eltűnik a munkanélküliek anyagi támogatása!

2016. január 31. - 10:18
0 komment

Nemsokára teljesen megszűnik a munkanélküli segély – a munkanélküliek támogatása.

Fotó: Index

Óriási és sokak számára megdöbbentő lépésre készül a kormány, végérvényesen el akarják törölni a munkanélküli segélyt! Kevesen tudják, de sok olyan ország van, ahol a munkanélkülieknek semmilyen ellátás, semmilyen támogatás nem jár, egyetlen forint segítséget sem kapnak!

A kormány a munkanéküli segély helyett közmunkát kínál.Minden eddiginél nagyobb volumenű közmunka program indul övőre, ezzel párhuzamosan pedig megkezdődik a felkészülés a munkanélküli segély végleges eltörlésére, melyet a kormány 2018-ra tervez - írja a palyazatfigyelo.info.

Sokak szerinte ez az egyik legrosszabb döntés az elmúlt években, hiszen a tapasztalatok azt utatják szerintük, hogy a közmunka semmilyen belépőt nem jelent a normális munkaerőpiacra.A terv egyébként nem új, már 2010-bn nyilatkozott a kormány arról, hogy el kívánja törölnia munkanélküli segélyt, de most már elrhető közelségbe kerülta döntés!

Azért nem olyan fekete a dolog a cél nem rossz! —> 2018-ig teljesen eltörölné a munkanélküli-segélyeket, és elérné, hogy mindenkinek legyen olyan munkája, amiből nemcsak hogy megélni, hanem gyarapodni is tud. Orbán szerint a kormány így nem a munkanélküliséget, hanem a munkát támogatja.

2018-ig minden évben a negyedével csökkentenék a munkanélküiek támogatását és az erre szoruló embereket bevezetnék a közmunka programba.A kormányzat rendszeresen emlegeti, hogy a közmunka kaput jelent a munka világába, tehát a közmunkán keresztül a munkanélküliek segélyezettből átléphetnek a valódi munkaerőpiacra.

Az ellentábor ehhez képest azt állítja, hogy nagyon nehéz a közmunkaprogramból a piaci alapú munkavállalásba lépni,ugyanis a közmunkaprogramban dolgozó semmilyen plusz kompetenciára nem tesz szert munkájában, a napi munkaidő után már nehezére esik állást keresni és sokszor az önkormányzat sem partner a munkaerő megtalálásban ugyanis közmunkások olcsó munkaerőt biztosítanak számukra!

további fontos kérdés, hogy a lecsökkentett segélyek mellett mi lesz azokkal, akik egyszerűen nem jutnak közmunkához? Sok olyan esetről lehet tudni, hogy a közmunkáért is verseny van egyes településeken, aki ebből kimarad, és segélyt se kap, az nagyon gyorsan lecsúszhat.

A cikk az Index egyik cikke alapján készül!

 

palyazatfigyelo.info