h i r d e t é s

Mérsékelték az ónos eső miatti riasztásokat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Mérsékelték az ónos eső miatti riasztásokat

2015. február 06. - 11:43
0 komment

Mindenhol elsőfokúra mérsékelték, vagy visszavonták a korábban az ónos eső miatt kiadott narancs, vagyis másodfokú riasztásokat.

A nap második felében a hófúvás miatt várhatók másodfokú riasztások.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Pest megyében valamint a fővárosban várható még gyenge ónos eső.

Emellett az ország nagy részén viharos szélre, havazásra, hófúvásra figyelmeztetnek. A péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a havazás miatt Baranyára, a hófúvás miatt Baranya, Somogy és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mint írták: a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a délelőtti órákban helyenként még várható ónos, illetve fagyott eső vagy eső, amit fokozatosan mindenütt havas eső, majd havazás vált fel. Az erős, sőt időnként viharossá fokozódó szél a hó állapotától függően elsősorban a délnyugati megyékben okoz hófúvást, de hóátfúvásra a vastag hóval fedett Bakonyban és helyenként az északkeleti megyékben is számítani lehet. Estétől a szél fokozatosan veszít erejéből, emiatt a hófúvás is egyre több helyen megszűnik legkésőbb a nyugati megyékben.

Szombat reggelig 5-10 centimétert meghaladó mennyiségű hó Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében várható, de Baranya megyében, illetve Somogy és Zala megye déli határán 10-15 centiméternél is több friss hó hullhat. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva több helyen vizes, tapadó hóra kell felkészülni - emelte ki a meteorológiai szolgálat.

 

MTI / atv.hu