h i r d e t é s

Mi is az olaszok stílusos öltözködésének titka?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Mi is az olaszok stílusos öltözködésének titka?

2023. március 21. - 10:21

Akinek szenvedélye a divat, bizonyára nem újdonság számára, hogy számos elsőrangú és izgalmas olasz divatmárka létezik, amelyek lenyűgözik az egész világot. A milánói divathét a harmadik állomása a “négy nagy” helyszínnek: New York és London után következik, Párizst megelőzve egy héttel.

Forrás: miramagazin.hu

Az olasz stílus varázsa

Az olaszok öltözködése színes és változatos, a mediterrán édes élet a ruháikon is tükröződik, nem csupán szenvedélyes mentalitásukban. A luxus, a gazdagság érzete kihat a megjelenésükre, nagyon kedvelik a trendeket és a stílusosságot.

Az olasz divatházak a világ élvonalába tartoznak, az olasz csillogó életérzést hirdetik, és nagyon népszerűek. A Mira Magazin ajánlásában felsorolt 20 legjobb olasz ruhamárka méltán tükrözi ezeket az értékeket a nagyközönség számára.

Ha stílusosan és elegánsan akarunk öltözni, az olasz divattal nem lőhetünk mellé. Az olasz stílus és a jó ízlés közé bátran tehetünk egyenlőségjelet. Ha jól nézünk ki, akkor jól is érezzük magunkat a bőrünkben, és ez kihat az egész napunkra.

Az olasz stílus nőiességet, egyediséget és némi titokzatosságot is közvetít, amit a ruhák vonalvezetése és a helyesen megválasztott rengeteg kiegészítő harmóniája kiválóan tükröz.

Divatházak Olaszországban

Az olasz stílus egyik jellegzetessége a minőségi kötött ruházat, melyet a Missoni divatház remekül képvisel egyedi és különleges megjelenésű modelljeivel.

Egy feltűnő Giorgio Armani blézer tökéletes kiegészítője a minél egyszerűbb és letisztultabb öltözetnek, ugyanis ez maga az olasz stílus egyik közkedvelt párosítása.

A Prada kínálatában elsősorban luxus színvonalú ruhákat, jó minőségű bőrből készült kiegészítőket, cipőket és táskákat találunk.

Az egyik leghíresebb olasz luxusmárka a Gucci, ami eredetileg bőrárukra és kiegészítőkre szakosodott. Ma a márka a legnagyobb sztárok kedvence, valamint az egyik legtöbb eladást generálja.

Kezdetben bőrárukat és bundákat árult a Fendi, de napjainkban már minden megtalálható kínálatukban az ékszerektől egészen a bútorokig.

Az olasz cipők szerepe az öltözködésben

A cipők is a stílusos olasz megjelenést képviselik a ruházat összképében. Ezek alapanyaga mindig valamilyen klasszikus anyag: bőr vagy hasított bőr. A 10 legjobb olasz cipő kitűnően példázza a páratlan eleganciát és kényelmet, ami az olasz divatot jellemzi.

A mindennapi viselet remek darabja a kényelmes és nőies balerina cipő a hölgyek lábán, de a különböző lapos sarkú cipők, mokaszinok, tornacipők és a magas sarkú modellek is helyet kapnak az olasz trendekben A csizmák és bokacsizmák hódítanak télen a stílusos urak körében is, nem csupán a hölgyek kedvenc viseletei.

Az olasz nők azt az elvet vallják, hogy lényegében mindenki egyformán öltözik, ezért igazán egyedivé és különlegessé a kiegészítők teszik a külsejüket. Imádják a szemüvegeket, kendőket, sálakat, kalapokat, nyakláncokat és a nagy gyűrűket. Az olasz stílus alapja a természetesség és egyediség, ami sosem csaphat át közönségességbe, csak szolidan, visszafogottan tükrözi az egyéni személyiségjegyeket.