h i r d e t é s

Milyen a jövő a kriptovaluta kereskedésben?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Milyen a jövő a kriptovaluta kereskedésben?

2021. december 28. - 08:28

Amennyiben kriptovaluta kereskedéssel szeretnénk foglalkozni, ma már számos lehetőség közül választhatunk. Dönthetünk úgy, hogy saját kezűleg szeretnénk elvégezni minden változtatást, de ha ez számunkra kevésbé szimpatikus, az automata módon működő botokat is segítségül hívhatjuk. Mit jelent a jövő a kriptovaluta kereskedésben? 

Forrás: tradensea.com

Mondhatjuk, hogy a jövő már itt van! Ma már a mesterséges intelligencia is segítségünkre lehet. A Future botra a kezdeti beállítások után rábízhatjuk az elemzéssel, vásárlással, vagy akár eladással járó nehézségeket.

A jövő tényleg itt van a kriptovaluta kereskedésben: és ez nem más, mint a Future bot!

A long pozíció egy alapvető kifejezés. Azt a várakozást fejezi ki, hogy az általunk választott kriptovaluta ára később emelkedni fog és nem csökkenni. Ha longolunk egy tokent, például Bitcoint, akkor abban bízunk, hogy a coint később magasabb áron tudjuk majd eladni a vételi árhoz képest, és így nyereséget könyvelhetünk el az ügylettel.

Ezzel szemben a short pozícióval az adott eszköz esésére fogadunk. Ha azt várjuk, hogy egy eszköz értéke esni fog, kölcsön vehetünk belőle, majd később eladhatjuk azt. Ha jól kalkuláltunk, és beesik az árfolyam, ebből nyerhetünk profitot az ügylettel. A Tradensea Future bottal mindkét pozíció indítható!

Tőkeáttételes kereskedés a kriptopiacon

A tőkeáttételes kereskedés azt jelenti, hogy több pénzzel kereskedünk, mint amennyi rendelkezésünkre áll. Ebben az esetben a nyereséget és sajnos a veszteséget is a pozíciónk teljes, tőkeáttétellel növelt méretének megfelelően számolják, tehát a tőkeáttétel, más néven leverage a nyereségünket és a veszteségünket is felnagyítja.

Pár szóban a stakelésről

Egyes rendszerekben, például a Tradensea platformján lehetőségünk van stakingre. Ez azt jelenti, hogy letétbe helyezzük a kriptovalutáinkat egy bizonyos mennyiségű pénzjuttatásért cserébe. Ha nincs lehetőségünk vagy nem szeretnénk kereskedni a kriptopénzünkkel, ez egy remek profitszerzési lehetőséget jelenthet számunkra.

Hogyan működik a staking folyamat?

Ezt más néven delegálásnak is nevezik, hiszen ennek során egy adott mennyiségű kriptovalutát határozott időre lekötünk, és ezek segítségével gyakorlatilag tranzakciókat érvényesítünk a blokklánc technológia használatával. Általában egy bizonyos lekötési minimum elérése után vehetünk részt az efféle ügyletekben. Mindez első hallásra bonyolultnak tűnhet, de tulajdonképpen nagyon hasonló folyamatról beszélünk, mintha egy hagyományos bankszámlán kötnénk le a pénzünket egy fix időintervallumra.

Mik lehetnek a staking hátrányai?

A hátránya is megfelel a bankszámlás analógiának: ha pénzünket vagy tokenünket lekötjük, a likviditása megszűnik, tehát az adott intervallum alatt nem tudunk ahhoz hozzáférni.

A fenti tevékenységeket nagyban leegyszerűsítheti számunkra a kereskedési robotok használata. A manuális irányítás helyett érdemes lehet megfontolni az alkalmazásukat.