h i r d e t é s

Minimalista tárolási trükkök

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Minimalista tárolási trükkök

2023. november 24. - 12:28

Az otthoni tárolás sokak számára jelent kihívást. Legyen szó szingli életről vagy kisgyerekes mindennapokról, a rendszerezett otthon nagyban megkönnyíti a rohanó hétköznapokat. Talán éppen emiatt annyira népszerű a minimalista életmód, amely nagyszerű tárolási trükköket is ad.

Forrás: Юлия Ефимова - stock.adobe.com

Szelektáld ruhatárad

gardróbszekrények rejtik a legtöbb rendezetlen kupacokba dobált holmit. Emiatt is lehet érdemes itt kezdeni a tárolási szokások megváltoztatását. Hiszen mindannyiunk számára ismerős a sosem hordott, azonban kidobásra nem ítélt ruhadarabok esete. Amennyiben azonban szeretnénk a minimalizmus irányába elindulni, alapvető a nem használt holmiktól való megszabadulás. Abban pedig egészen biztosak vagyunk, hogy a te szekrényed mélyén is lapulnak évek óta nem hordott darabok.

Extra tárolási opciók

Az alapvető tárolási megoldásokon felül hasznos lehet extra opciókat is találni. Ezek ugyanis nagyon praktikus megoldásokat kínálnak, valamint a szem előtt lévő tárgyak számát is hatékonyan csökkentik. Ilyen opció lehet például egy ágyneműtartós ágy kiválasztása, melynek segítségével minden ágyneműdet és huzatodat egy helyen tárolhatod. Hasonlóan remek megoldás egy tárolófiókokkal ellátott kanapé, amely jelentős extra tárolási teret ad nappalidban.

Rendezett fiókok

A rendezett polcok és rendezett fiókok szintén a minimalizmus alapjai. A komódok praktikusan és rendszer szerint elrendezett fiókjai nem csak a minimalista kialakítás szempontjából fontosak, hanem a mindennapokat is jelentősen megkönnyítik.

Apró szabályok

A fentiek nagyszerű szokások ahhoz, hogy elindulj a minimalista életmód irányába. Vannak azonban olyan apró szabályok, melyek általánosságban érvényesek erre a gondolkodásmódra. Ezek célja, hogy a felesleges, szinte sosem használt holmitól minél gyorsabban és hatékonyabban megszabaduljunk. Ilyen szabály az, hogy amikor bármilyen új bútort vagy használati tárgyat beszerzel, egy nem használttól bizony meg kell válnod.