h i r d e t é s

Nagy Feró korábban a "génjeiben tiltakozott" a főispánság ellen, de ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Nagy Feró korábban a "génjeiben tiltakozott" a főispánság ellen, de ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van

2022. június 24. - 06:39

Nagy Ferónak 1990-ben még meggyőződése volt, hogy a főispán „valami borzasztó elnyomó rendszer” képviselője volt.

Forrás: Facebook

Napok óta szolgáltat ürügyet a megnyilatkozásokra az, hogy a kormány javaslata értelmében a kormánymegbízottakat főispánokra neveznék át, illetve visszahoznák a vármegye-rendszer intézményét. A téma azért is gördül tovább napok óta, mert egy hasonló vita már jó húsz évvel ezelőtt is lezajlott, ugyanis 1990-ben az MDF akarta visszahozni az elnevezéseket, és akkor is sokan véleményt mondtak erről.

Például Nagy Feró, akinek az akkori nyilatkozatát a Magyar Hang ásta elő, hogy aztán két évtizeddel később szembesítse vele a zenészt.

Nagy Feró 1990-ben ezt mondta ugyanis a Kurírnak: „A kormányzó párt leszavazta az SZDSZ-t, amely néha úgy tűnik, mintha beletörődött volna. A fideszesek pedig nyíltan, a legkövetkezetesebb módon előadják, hogy mit gondolnak. Úgy érzem, ők engem képviselnek... Nézd meg, feláll a történelem-tanárnő, és azt mondja, legyen főispán! Ő, aki engem arra nevelt, hogy a főispán, vármegye, ténsúr, nagyságos úr... valami borzasztó elnyomó rendszer képviselői voltak. A génjeimben is tiltakozom ellenük. De a tanács se maradjon, mert ahhoz rossz emlékek fűznek.”

Magyar Hang kérdésére, miszerint tartja-e még az 1990-es álláspontját, Nagy Feró azt mondta: ha a fideszesek akarják bevezetni, akkor rendben van a dolog.

A lap felvetésére pedig, hogy a fideszesek között is vita van az átnevezésekről, a zenész azt mondta: „bízzunk benne, hogy jól fognak majd dönteni.” A maga részéről úgy látja, nem kell mindenbe beleszólnia, rábízta a fideszesekre az ország vezetését, nekik kell dönteniük – írja a Magyar Hang. (hvg.hu)