h i r d e t é s

Népszavazás jöhet Magyarországon?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Népszavazás jöhet Magyarországon?

2022. november 08. - 14:46

Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az LMP országos népszavazást kezdeményez az akkumulátorgyárak építéséről – jelentette be kedden sajtótájékoztatón Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az emberek megkérdezése nélkül nyújt több tízmilliárd forintos támogatást külföldi nagyvállalatoknak, amelyek tönkreteszik a lakókörnyezetet és elhasználják a vízkészletet

– indokolta a kezdeményezést a politikus. Elmondta, hogy Debrecenben a helyi választási bizottság első fokon már engedélyezte pártja helyi népszavazását a háromezer milliárd forintból létesítendő akkugyárról. Az embereket ugyanis nem kérdezték meg a jelentős hő- és hanghatással járó és óránként ezer köbméter vizet használó gyárról – kifogásolta Schmuck Erzsébet.

Hozzátette, hogy az akkugyártás országos probléma, a kormány akkugyártó nagyhatalommá kívánja tenni az országot; Győrszentivánon és Tatán is hasonló beruházást készítenek elő.

Velünk akarják kifizettetni a jövőnk felélését

– fogalmazott Schmuck Erzsébet, hozzátéve, az LMP elfogadhatatlannak tartja a jelentősen környezetkárosító beruházásokat, azt pedig különösen, hogy mindezt a Fidesz az emberek megkérdezése nélkül vinné véghez. (nuus.hu)