h i r d e t é s

Borús idő lesz ma

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Borús idő lesz ma

2017. november 17. - 06:03

Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. - írja az Időjárás.hu.

A kép illusztráció! - Forrás: kaposvarmost.hu

Elszórtan várható kisebb eső. A folytatásban hétvégére hidegfront okoz szelet, záporokat!

Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként alakulhat ki kisebb eső.

Délután többnyire erősen felhős lesz az ég, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Elszórtan várható kisebb eső. Mérsékelt lesz az északi szél.

Kora délután 6, 11 fok várható.

Szombaton erősen felhős, borult lesz az ég, eső, zápor várható. Délutántól északnyugat felől csökken a felhőzet. Megerősödik az északnyugati szél. 5, 10 fokra számíthatunk.

Vasárnap felhőátvonulásokra számíthatunk, futó zápor, a hegyekben hózápor alakulhat ki Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 4, 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, de ez sajnos nem jelenti azt, hogy kellemes időben pihenhet a szervezetünk. - írja a meteoklinika.hu.

A kopásos jellegű ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, legerősebben a reggeli órákban. Az ilyen jellegű humánmeteorológiai tünetekkel élők sajnos tartósabb nehéz időszakra készülhetnek. A végtagfájdalmak csökkentése érdekében alkalmazhat csalánlevél főzetéből készített borogatást, valamint javasolt a napot egy könnyed, tehermentes átmozgatással kezdeni.

Napközben az arra érzékenyeknél görcsös panaszok, fejfájás jelentkezhet. Kisebb keringési és szívproblémák kialakulhatnak. Ha érzékeny rá, akkor vérnyomás-ingadozás, szaporább szívverés is felléphet, ebben az esetben nem tanácsos megterhelő fizikai munkát végeznie.

A borongós időben levertebbek, fáradékonyabbak lehetünk, csökken a koncentráló képességünk. A szürke időben romlik a hangulatunk, közérzetünk. Már a délelőtt folyamán igyunk egy-két csésze zöld teát.

Növelje a C-vitamin bevitelét, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket, például a citrusféléket és a csipkebogyót. Növekszik a megfázásveszély is, fontos a folyamatos vitaminpótlás. Ennek érdekében fogyasszon sok sütőtököt, almát, körtét, az idénygyümölcsök és –zöldségek a legjobbak minden időszakban. A hideg áztatással készített csipkebogyótea is segít az immunrendszer erősítésében, naponta több csészével érdemes meginni belőle.  

A közlekedésben elszórtan eső alakulhat ki, melyek területén nedvessé, csúszóssá válik az útburkolat. Hajnalban előfordulhatnak pára- és ködfoltok, ilyen esetekben mérsékelje a sebességet és tartson nagyobb követési távolságot!

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu