h i r d e t é s

Október 4-én véget érhet a veszélyhelyzet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Október 4-én véget érhet a veszélyhelyzet

2021. szeptember 02. - 05:50

Egyetlen ok miatt hosszabbíthatják meg.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

Az atv.hu információi szerint szeptember 20-án ül össze a parlament, ezzel megkezdődik az őszi ülésszak. Ennek azért van jelentősége, mert az Országgyűlés május 18-án 128 igen szavazattal, 58 ellenében, tartózkodás nélkül megszavazta a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvény módosítását. Így a veszélyhelyzet a parlament őszi, első ülésnapját követő 15. napig tart.

Vagyis a cikk szerint ha szeptember 20-án ül össze először a parlament, akkor a veszélyhelyzet, a kormány rendkívüli felhatalmazása október 4-én ér véget. Kérdés, hogy azt a járvány negyedik hulláma miatt meghosszabbítják-e újra.

Még az őszi ülésszak előtt, zárt körben a Dobozy kúrián lesz szeptember 4-én az őszi politikai jobboldali évadnyitó, ahol Orbán Viktor miniszterelnök elmondja stratégiai ívű politikai helyzetértékelő beszédét a jövő évi választások előtti kampány jegyében.

Ezt követően, de még mindig az őszi ülésszak előtt lesz egy kihelyezett frakcióülése is a Fidesznek, ami szeptember 15-én kezdődik Esztergomban. Itt is a miniszterelnök ad politikai helyzetértékelést, általában szerdán, a vacsorát követően a Fidesz és a KDNP-s képviselők előtt. (24.hu)