h i r d e t é s

Óriási fejű emberekről találtak rajzokat egy őskori barlangban, a tudósokat sokkolta a felfedezés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Óriási fejű emberekről találtak rajzokat egy őskori barlangban, a tudósokat sokkolta a felfedezés

2021. február 19. - 11:14

A tudomány megpróbált kevésbé földöntúli magyarázatot adni az ábrázolásokra.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Visszatérő összeesküvés-elméleti toposz, hogy a régi nagy civilizációkat földönkívüli lények segítették, hogy a piramisokat igazából földöntúli technológiával húzták fel, merthogy máshogy nem is lehetett volna több ezer évvel ezelőtt. Aztán ha az elméletet még különböző furcsa ábrázolások is megerősítik, akkor aztán teljesen felbolydul a tudományos világ, persze mindig lehet földi magyarázatot is találni a dolgok keletkezésére, éppen ez történt most is.

Tanzániában találtak olyan barlangokat és sziklába vájt melegedőhelyeket, ahol valószínűleg megbújtak őseink, és ha már ott voltak, művészi kreációikkal ki is pingálták a helyszíneket. És a sok rajz között elvétve akadtak olyanok is, amelyeket azóta is rejtélyek öveznek, ezek mind óriási bivalyfejű, emberszerű lényeket ábrázolnak.


Forrás:  M. Grzelczyk, Antiquity, 2021

Az itt élt emberek kultúrájában ugyanis a bivalyoknak központi szerep jutott, amelyek így feltűnnek a rituálék során is. És nem csak ez az egyetlen ilyen hely Afrikában, ahol hasonló ábrázolásokkal találkoztak a tudósok.

A végső, pontos választ egyelőre nem tudják, de folytatják a kutatást, hogy kiderüljön, milyen szerep jutott az egyes közösségek életében az óriásfejű embereknek. (via Sciencealert) / promotions.hu