h i r d e t é s

Ötletek vízhatlan anyagok felhasználására

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Ötletek vízhatlan anyagok felhasználására

2022. augusztus 15. - 10:26

Aki szeret varrni, valami újdonságot kihozni a rendelkezésére álló lehetőségekből, folyamatosan azon agyal, hogy mi lehetne a következő projekt. Keressük az újdonságokat, és igyekszünk mindig találni egy újabb és újabb kihívást. Ha még nem dolgoztál vízhatlan anyagokkal, de fent van a bakancslistádon, akkor a következő bejegyzésben adunk néhány ötletet, amit kipróbálhatsz, amikor legközelebb leülsz a varrógép mellé.

Forrás: k-elme.com

Terítők

Te is szeretnél új dolgokat kipróbálni, és szeretnél minél jobb minőségű alapanyagokkal dolgozni? A K-ELME vízhatlan anyag kínálatában egyszínű és mintás darabok széles választéka közül tudod megkeresni a számodra ideálisat.

A vízhatlan anyag egyik legegyszerűbb, és legelterjedtebb felhasználása, ha terítő készül belőle. A viaszosvásznak alkalmazásához persze nem szükséges nagy gyakorlat, de jó érzés elgondolkodni rajta, hogy melyik minta is legyen a befutó, mi fog a legjobban mutatni az adott helyiségben, és hogy milyen formában kerüljön majd az anyag az asztalra. Teljesen takarja, vagy a sarkok kilátszódjanak? Esetleg csak egy futó készüljön? Bármelyik megoldás mellett is döntesz, a vízhatlanság nagyban megkönnyíti majd az életed, hiszen nem issza be a szennyeződéseket, mint a hagyományos anyagok.

Esőkabát

Amikor az esőkabát szó elhangzik, a legtöbben a régimódi műanyag védőruhákra gondolnak még, annak ellenére, hogy már évek óta egyre többen használják a vízlepergető anyagból készült, mégis stílusos darabokat. Ideje neked is kipróbálni, mekkora védelmet tudnak nyújtani ezek a köpenyek amellett, hogy remekül ki tudják egészíteni az aznap viselt szettedet ahelyett, hogy elrontanák az összképet. Találj a stílusodhoz illő mintát, és készíts magadnak is egy esőruhát, ami színt visz a szürke, esős napokba, és varázsolj általa színt és vidámságot a környezetedbe!

Táskabélés

A női táska, legyen akármilyen apró, többnyire hatalmas igénybevételnek van kitéve. A legtöbb nő hajlamos arra, hogy teljes mértékig kihasználja a rendelkezésre álló teret, sőt még egy kicsit feszegesse is a határokat. Számos dolog kerül a táskákba, ami aztán később komoly foltokat tud hagyni egy-egy rosszul elsült mozdulat után. Egy vízhatlan  béléssel meg tudod akadályozni, hogy egy baleset során a táskád külső része is maradandó károkat szenvedjen, vagy akár a ruhádat is elérjék a kifolyó szennyeződések.

Kutyaruha

A legtöbb gazdi már komoly figyelmet szentel annak, hogy a lakásban tartott kedvencük a rendszeres séták során az időjárásnak megfelelő öltözéket viseljen. A négylábú családtagok is megérdemlik, hogy egy esős, párás vagy éppen ködös napon ne ázzon el teljesen a bundájuk, hiszen az egészségük érdekében is fontos, hogy szárazon maradjanak, de az indokolatlan, soron kívüli fürdetéseket is meg lehet úszni egy jól megválasztott ruhával.