h i r d e t é s

Passzolgatás, panaszkodás és ígérgetés - ennyit tud a képviselő

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

Passzolgatás, panaszkodás és ígérgetés - ennyit tud a képviselő

2019. július 10. - 19:09

Sem a képviselő, sem a főkertész és még egy esztergomi civil szervezet érdemi segítségére sem számíthat egy esztergomi polgár. Andrea 2019. május 19-én lépett a 22-es csapdájába.

A parkoló autók előtt ott a gaztenger, ameddig a szem ellát. A kép 2013-ban készült!

Minden azzal kezdődött, hogy jelezte Erős Gábor önkormányzati képviselőnek, hogy az utcájuk végén lévő gazos területre ráférne egy fűnyírás. Ez a terület az Ószeminárium épülete és Balassa Iskolának helyt adó épületek mögötti rész.

Érdekes kettőség van az önkormányzat részéről az ügyben, hiszen amíg az épületek előtti területen 30 millió forintért lépcsőt avatnak, addig az épületek mögötti területtel egyáltalán nem foglalkozik a t. hivatal. Andreáék, kisgyermekes család és a Kollégium közben élnek. Az asszony többször és több csatornán keresztül jelezte az önkormányzat felé problémáját, de azon kívül, hogy ide-oda küldözgetik, valójában semmi nem történt és történik.


A fotó 2019. július 9-én készült, és a képen nem Andrea, hanem Vecskó Judit látható.
 

Az elhanyagolt területen patkányok, borzok és nyestek tanyáznak. De ennél is rosszabb, hogy a gazos területen olyan növények burjánzanak, amelyek miatt allergiás tünetek léptek fel gyermekeinél. A 8 és 10 lányai folyamatosan gyógyszereket kénytelenek szedni, hogy elviseljék az állapotokat.

Az édesanya első ízben a körzet önkormányzati képviselőjét, Erős Gábort kereste meg panaszával, aki biztosította Andreát arról, hogy kézbe veszi az ügyet és intézkedik. Andrea heteken keresztül türelemmel várta a megígért közbenjárást. 2019. június 22-én, egy hónappal újra írt Erős Gábornak. Levelében felhívta a figyelmet arra, hogy a rádióban azt hallotta, hogy az agrárminisztérium 2019. július 7-ig adott határidőt arra mindenkinek, hogy a parlagfüvet bírság nélkül kiirtsa a területéről.

15 ezertől 5 millió forintig terjedő bírságra számíthatnak azok a tulajdonosok, akik irtják kivi az ingatlanjaikon kinőtt parlagfüvet. 

- írja a Hídlap.

A képviselő válaszára nem kellett sokáig várni, aki az ügy sürgetése helyett inkább arról írt, hogy őt mi minden felháborítja és többek között ismertette Andreával azt is, hogy bizony maga is füvet nyír a háza előtt és, hogy azok, akik kiadhatnák és elvégezhetnék a munkálatokat, azoknak nem felettese és beszámolt arról is, hogy az ő háza előtt van egy besüllyedt aknafedél, amely balesetveszélyes. Illetve Andrea azt is megtudhatta a képviselőtől, hogy Esztergom város főkertész asszonya családi okok miatt egy hónapja nem dolgozik.

A képviselő mellett, egy másik szálon is felvette a kapcsolatot a Városházával Andrea. 2019. június 7-én levelet írt L. Zoltánné főkertész asszonynak. Leveléből a szakember pontos képet kaphatott a problémáról. Válaszlevelében azt írta, hogy a parlagfű még nem virágozhat, ezért az nem is okozhat allergén reakciókat, majd üdvözlettel megköszönte Andrea bejelentését.

Andrea nem adta fel, a Facebook-on rátalált a Haladó Esztergomért Egyesületre, amely egyesület azzal hirdeti magát, hogy ők bizony mindent megtesznek Esztergomért, ők a városért vannak.

Az egyesületnek írt levelében ismét rámutatott a problémára, hogy nagy a gaz, mindent elborít a parlagfű, hogy az önkormányzat tétlensége miatt az ő kertjébe is átterjedt az allergén növény és a nyestek szétrágják az autók vezetékeit.

Kőszeghy Lajos, az egyesület elnöke válaszlevelében azt írta, hogy ők csak olyan ügyeket „karolnak fel”, amely nagyobb tömegeket érint. Zárszóként megadták azt a telefonszámot, ahol Andrea bejelentkezhet Romanek Etelka fogadóórájára. Biztosították afelől, hogy a polgármester asszony fogadja majt őt, és személyesen elmondhatja a panaszát.

Frissítés (2019. július 11. 9:42)

Nehéz szülés lehetett, megkezdték a terület kaszálását: