h i r d e t é s

Polt Péter szerint szorosan összefügg a korrupcióval és a pénzmosással a költségvetési csalás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Polt Péter szerint szorosan összefügg a korrupcióval és a pénzmosással a költségvetési csalás

2017. november 28. - 06:06

Szorosan összefügg olyan bűncselekményekkel a költségvetési csalás, mint a korrupció és a pénzmosás, ami teljesen új szemléletmódot kíván az ügyészségtől – jelentette ki tegnap Polt Péter legfőbb ügyész a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán rendezett konferencián.

Polt Péter legfőbb ügyész (b3) érkezik éves meghallgatására az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésére a Parlamentben 2017. november 21-én. Mellette Belovics Ervin a legfőbb ügyész helyettese (b) és Vejkey Imre, bizottság KDNP-s elnöke (b2). - MTI Fotó: Kovács Attila

A hatékony adórendszer mint a jó kormányzás alapfeltétele címmel megtartott tanácskozáson elhangzott előadásában ezekre utalva azt hangsúlyozta: ha egyik-másik bűncselekmény felbukkan a hatóságok előtt, akkor „nagyon gondosan kell vizsgálni”, hogy van-e kapcsolódása a többihez. Példaként említette, hogy amennyiben pénzmosási ügyben nyomoznak, akkor léteznie kell egy alapbűncselekménynek, ahogy a költségvetési csalási ügyekben is vizsgálni kell, hogy mi történt a pénzzel. Ez teljesen új szemléletmódot kíván – fogalmazott a legfőbb ügyész az MTI tudósítása szerint.

Polt beszámolt arról is, hogy a tavaly ismertté vált 310 ezer bűncselekmény közül 2444 költségvetési csalás. Azok aránya a teljes bűncselekményszám jóval kevesebb mint egy százaléka, számuk ugyanakkor emelkedő tendenciát mutat. (MTI)