h i r d e t é s

Rendőrt és takaírtó nénit vetett be az Emmi momentumosok ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Rendőrt és takaírtó nénit vetett be az Emmi momentumosok ellen

2021. december 24. - 15:55

Mivel korábbi akciójuk nem járt sikerrel – Kásler Miklós nem mondott le –, a Momentum újra akciózott egyett az EMMI épületénél.

Fotó: Facebook/Tompos Márton

Pénteken Bodrozsán Alexandra került összetűzésbe a rendőrökkel, amikor Tompos Márton beszámolója szerint a párt kecskeméti összellenzéki jelöltje "még le se írta az első betűt, már megindult az igazoltatás, majd egy "Na, akkor megnézzük, hogy ez lemosható-e" felkiáltással leöntötte egy vödör vízzel szerencsétlen félkész "H" betűt."

Tompos Márton szerint így nem gyakorolhatták alaptörvény által garantált jogukat, a politikai véleménynyilvánítást, csak miután lement a kb. 20 perces takarító/igazoltató hadművelet. Közben még egy takarítónénit is kiküldtek, hogy ugyan seperje már le a műveleti intézkedés során szakmai alapon szétlocsolt vizet a járdáról. 

"Ekkor felkerült a HAL és a gyalázatos szám, amit az egyébként magát be nem mutató, a jelvényszámát és felettes szervét nem közlő rendőr azzal kommentált, hogy "Ennek nem ez a módja", és egyébként is "Ne őket szívassuk már". Majd két megoldást prezentált" - olvasható Tompos bejegyzésében.

Az egyik lehetőség az lett volna, hogy a momentumosok letakarítják a feliratot, de a másik választás érdekesebbnek tűnt számukra: 

"köztereseket fognak hívni, akik 70 ezer forint/m2 áron fogják letakarítani a feliratot, ezt pedig kiszámlázzák nekünk. Mindezt természetesen nem fogadtuk el, de kíváncsian várjuk az értesítést, mert így a Korrupcióvadászokkal lesz még egy körünk az ötödik kerületi takarítási számlák kapcsán is" - írja Facebook-bejegyzésében Tompos Márton. (Porpeller)