h i r d e t é s

Sok lesz a felhő, szé és csapadék is lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sok lesz a felhő, szé és csapadék is lesz

2023. március 05. - 05:30

Vasárnap befelhősödik az ég, elszórtan csapadék is lehet, a széllel pedig hűvösebb levegő áramlik térségünkbe.

Közepesen vagy erősen felhős idő várható, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Helyenként futó zápor, északkeleten esetleg egy-egy hózápor előfordulhat. A délnyugati negyed és az északkeleti határvidék kivételével már nagyobb területen lehet erős az északnyugati, nyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Melegrekord: 24 fok Keszthely, 1920

Hidegrekord: -21,4 fok Somogyszob, 1987

Hétfőn felhős, borngós időre van kilátás, és többfelé kialakulhat eső, kezdetben nyugaton, északnyugaton havas eső, esetleg kisebb havazás is. Északkeleten a délnyugati, Sopron térségében a délies szél élénk lehet. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Egy hidegfront fog hatni szervezetünkre, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás és görcsös panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A szeles idő rontja hőérzetünket, romolhat hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.