h i r d e t é s

Sokszor az összefogás segít, hogy egy bajba jutott család megtarthassa gyermekeit

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sokszor az összefogás segít, hogy egy bajba jutott család megtarthassa gyermekeit

2022. január 31. - 07:15

Egy taktakenézi családgondozó munkatársa nem bírta elnézni, hogy már a gyermekeiknek sem tudnak ennivalót vásárolni a hónap végén a körzetéhez tartozó szülők közül jó néhányan. 

Akkor döntött úgy, hogy segítséget keres, amikor egy három kisgyermeket nevelő családnál járva azt látta, hogy nincs elég ennivalójuk. Minden családgondozó elsődleges célja, hogy a rájuk bízott gyermekek ne intézetben, hanem saját családjukban maradva nőhessenek fel, ezért gondozzák és segítik rendszeresen a mélyszegénységben élő családokat.

A szóban forgó család esetében hiába dolgozik a családfenntartó, hisz egy olyan építőipari vállalkozó a munkáltatója, aki januárban nem tud az apának munkát adni. Mivel tartalékot nem tudtak félretenni, elfogyott a pénzük a hónap vége felé. Sajnos az eset nem egyedülálló: számos más család is hasonló helyzetbe került.

Ezért keresett segítséget a családgondozó az interneten, és talált rá a szcientológia önkéntes lelkészekre, akik egyből reagáltak a felkérésre. Gyors gyűjtést szerveztek híveik körében, és hamarosan meg is érkeztek Budapestről a borsodi községbe.

Szállítmányukból több mint 40 családnak jutott száraztészta, löncshús és más konzervek, rizs, tej, étolaj, liszt, burgonya és a gyerekeknek két fajta nápolyi, továbbá játékok is. Vittek ezen kívül fertőtlenítő-, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint a helyi óvodába fertőtlenítőt, kézmosófolyadékot és könyveket.

Így a gyerekek - a nehéz januári hónap ellenére - továbbra is biztonságban, szerető családjuk körében maradhatnak az adománynak köszönhetően.

Ez az eset is példázza, hogy kis odafigyeléssel és összefogással is nagyot lehet segíteni.