h i r d e t é s

Sosem alakultak még ilyen rosszul az olimpiai előkészületek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Sosem alakultak még ilyen rosszul az olimpiai előkészületek

2014. április 29. - 13:05
0 komment

John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint a 2016-os Rio de Janeiró-i játékok előkészületei a "legrosszabbul" alakulnak azok közül, amelyeket ő végigkövetett.

Az ausztrál sportdiplomata, aki eddig már hatszor szemlézte a brazil metropoliszban a munkálatokat a NOB koordinációs bizottságának tagjaként, emlékeztetett rá, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kénytelen volt szakértőket - köztük az építkezéseket felügyelő projektmenedzsert - delegálni a szervezőbizottságba, amire korábban nem akadt példa.

Coates Sydneyben egy olimpiai fórumon beszélt erről, hangsúlyozva, hogy a NOB-nak azért kellett szakértőkből álló különítményt felállítania, mert "a helyzet kritikus a helyszínen".

Úgy fogalmazott, hogy az előkészületek lassabban haladnak, mint Athén előtt, néhány versenyhelyszínen még el sem kezdődtek az építkezések, az infrastruktúra fejlesztésében úgy általában jelentős a lemaradás, miközben a városnak szociális problémákat is kezelnie kell.

Ugyanakkor leszögezte: "Nincs B terv, Rióba megyünk".

Coates az Ausztrál Olimpiai Bizottság elnökeként jelentős szerepet vállalt a 2000-es a sydneyi játékok előkészületeiben, jelenleg pedig - egyéb funkciói mellett - a 2020-as tokiói olimpia koordinációs bizottságának vezetője.

(MTI)

 

samsungsport.hu

{flike}

{jcomments on}