h i r d e t é s

Szerdától teljes kijárási tilalom lesz Romániában, a katonaságot is bevetik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szerdától teljes kijárási tilalom lesz Romániában, a katonaságot is bevetik

2020. március 24. - 17:38

Szerdától teljes kijárási tilalom lép érvénybe Romániában, az intézkedés betartásának ellenőrzésére a katonaságot is bevetik – jelentette be kedden Klaus Johannis államfő a miniszterelnökkel és kormányzati illetékesekkel tartott találkozója után.

Klaus Johannis román államfő - Forrás: maszol.ro

A koronavírus-járvány fékezését célzó újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be kedden Klaus Iohannis államfő, hangsúlyozva, hogy ami eddig ajánlott volt, ezután kötelezővé válik.

Iohannis közölte: az embereknek továbbra is lehetőségük lesz elmenni a munkahelyükre és bevásárolni a legszükségesebbeket. A hatósági vagy otthoni karanténban lévő személyek számára elektronikus felügyeleti rendszert készítenek elő, hogy a korlátozó intézkedéseket mindenki maradéktalanul betartsa.

Arról is döntöttek, hogy a hadsereg személyzete fogja segíteni a rendfenntartó erők, vagyis a rendőrség és a csendőrség munkáját. Az elnök emlékeztetett, hogy a 65 év fölötti nemzedék a legveszélyeztetettebb, ezért számukra külön korlátozásokat vezetnek be. ‘Saját érdekükben gyakorlatilag állandóan otthon kell tartózkodniuk’ – mondta Iohannis.

Az új rendelkezések ismét katonai rendelet formájában fognak megjelenni a nap végén, és szerdától lesznek érvényesek.

Forrás: Maszol.ro/Agerpres / korona.rmdsz.ro